Αν δεν υπήρχαν τα Χριστούγεννα, αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς θα μπορούσαν να κοιτάξουν έστω και για λίγο κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια και να δουν κουρνιασμένους στη σκιά τους ανθρώπους που οι ανάγκες τους είναι στην πρίζα, όλο τον χρόνο. Άνθρωποι που δίνουν όρθιοι της μάχες, χάνουν και κερδίζουν σε ένα πόλεμο που διαρκεί όσο μια πρωτοχρονιά, 365 μέρες.

Αυτά όμως είναι λίγο έως πολύ γνωστά, ασχέτως με το πόσο μας επηρεάζουν και ρυθμίζουν την καθημερινότητα μας. Εδώ, ο κλήρος πέφτει στο Αρχιπέλαγος, χωρίς να είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πέφτει σε εκείνον τον κοινωνικό συνεταιρισμό που τον αφορά η κοινωνική ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Δεν ξέρω αν εσύ και εγώ, που ίσως δεν ανήκουμε σε κάποια ευπαθή ομάδα, μπορούμε να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας προσπάθειας, ξέρω όμως ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, αύριο Τετάρτη, 5 Δεκέμβρη στις 7:30 το απόγευμα, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).


Εκεί, τα αντικείμενα μας συνεχίζουν την ιστορία τους, φτιάχνοντας μια αλυσίδα που μας ενώνει. Η εκδήλωση Second Hand Shop, πραγματοποιείται για πρώτη φορά, με σκοπό τα αντικείμενα μας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, να μετουσιωθούν με έναν τρόπο που θα μπορούν στηριχθούν θέσεις εργασίας ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Τα δώρα και οι ιστορίες μας θα αναμειχθούν με εκείνες των Αλεξάνδρα Αηδίνη, Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Σπύρο Γραμμένο, Άννα Δαμιανίδη, Λένα Διβάνη, Γιώργο – Ίκαρο Μπαμπασάκη, Ορέστη Ντάντο, Ελένη Ορνεράκη, Νίκο Περάκη, Φανή Πετραλιά, Απόστολο Ρίζο, Μαρίζα Ρίζου, Μαρία Σολωμού, Πέλα Σουλτάτου και όποιος άλλος θέλει να πάρει τον λόγο για κάτι σημαντικό ή ασήμαντο.

Τραγούδια, χορός και λιχουδιές για όσους πιστεύουν στις δεύτερες ευκαιρίας, για όσους κάνουν θαύματα όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές.

Μη λείπεις από την διεκδίκηση μια καλύτερης για όλους ζωή!