Όταν διαβάζουμε θέματα αναφορικά με το σεξ, την αυτοϊκανοποίηση και τα sex toys, στην ίδια πρόταση θα συναντήσουμε και την λέξη «απενεχοποίηση». Εξακολουθούν να είναι ταμπού για την κοινωνία μας, ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά βοηθήματα και την χρήση τους από τις γυναίκες. Είναι ένα κεφάλαιο που δεν θα ανοίξει εύκολα, ακόμα και στην παρέα. Ούσα μεγαλωμένη στην εποχή των ‘90s που η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήταν ανύπαρκτη, και οι γονείς αντίστοιχα δεν άγγιζαν το θέμα σεξ, μπορώ να αντιληφθώ τις συγκρατημένες συζητήσεις. Από την άλλη, η πραγματικότητα είναι πως μέχρι και σήμερα υπάρχει μια συστολή, ένας συντηρητισμός και κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις, κυρίως για τις γυναίκες. Για παράδειγμα, η ανδρική αυτοϊκανοποίηση είναι στο υποσυνείδητο των ανθρώπων ως κάτι πολύ λογικό και απολύτως νορμάλ και υγιές, σε αντίθεση με την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, που την κρύβουμε καλά.

Θα κάνω όμως μικρή αναδρομή, πριν περάσω στο παρασύνθημα. Την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση έθιξε πρώτη φορά ουσιαστικά, το 1976, η αμερικανίδα ερευνήτρια του σεξ, Σερ Χάιτ, η οποία τότε κυκλοφόρησε το βιβλίο που την έκανε διάσημη και αφορούσε τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Το βιβλίο αυτό είχε το εξής ενδιαφέρον: το ότι βασίστηκε σε ανώνυμη έρευνα που είχε κάνει η ίδια σε 3.000 γυναίκες, σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή. Το αποτέλεσμα -και το μεγάλο εύρημα της Χάιτ- ήταν ότι το 70% των γυναικών δεν είχαν οργασμό από διεισδυτικό σεξ, κάτι που προκάλεσε αναταραχή στους άνδρες. Πολύ αργότερα, το 2000 όλο και περισσότερα γυναικεία περιοδικά μιλούσαν για την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση και τα ερωτικά βοηθήματα, ενώ και η σειρά «Sex and the City» αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο για τον γυναικείο αυνανισμό.

via GIPHY

Παρόλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως ένα από τα αγαπημένα πράγματα της κοινωνίας μας, είναι να λέει στους ανθρώπους -ιδιαίτερα στις γυναίκες- τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν με το σώμα τους. Υπάρχει εξέλιξη, σίγουρα, ως προς το πώς βλέπουμε το σεξ και τη σεξουαλικότητα, αλλά τα ερωτικά βοηθήματα και η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση είναι, δυστυχώς, ακόμα θέματα ταμπού. Ακόμα και μεταξύ των γυναικών. Τα sex toys, για παράδειγμα, είναι το καλά κρυμμένο μυστικό τους. Η πλειοψηφία είναι ιδιοκτήτριες ερωτικών βοηθημάτων, αλλά ελάχιστες θα το παραδεχτούν. Αυτό σημαίνει πως τα χρησιμοποιούν, αλλά ούτε λόγος για συζήτηση γι’αυτό το εργαλείο που καταλαμβάνει τη θέση στο κομοδίνο ή στο συρτάρι.

Σε πρώτη φάση, η αυτοϊκανοποίηση είναι τόσο σημαντική που είναι επιφανειακό να μένουμε μόνο στην ηδονή. Η αυτοϊκανοποίηση είναι η γνωριμία με τον ίδιο σου τον εαυτό. Μαθαίνεις να τον αγαπάς -σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Αποδέχεσαι το σώμα σου και αντιλαμβάνεσαι τι είναι αυτό που του αρέσει. Κι αυτό κάνει και τις σεξουαλικές σχέσεις καλύτερες και κυρίως, υγιείς. Σε δεύτερη φάση, τα sex toys καταλαμβάνουν τόσο την παγκόσμια βιομηχανία που πλέον πρέπει να μιλάμε ανοιχτά.

Τόσο ανοιχτά, για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Γιατί ναι, δεν είναι ντροπή.

Ευτυχώς στο υπέροχο διαδίκτυο θα βρεις ακριβώς τον δονητή που θέλεις για να το παραγγείλεις. Όπως για παράδειγμα το Toyjoy Vibrator Silver. Κομψός σχεδιασμός που αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη – ένα λείο μεταλλικό άκρο και μια μαύρη πλαστική ρίζα με ραβδώσεις. Αυτές οι αντίθετες υφές είναι που κάνουν όλη τη δουλειά. Ή το Seven Creations Discretion, που είναι και ιδανικό για αρχάριες. Αλλά αν θέλεις και ένα ερωτικό βοήθημα για να το παίρνεις μαζί σου και σε ταξίδια, τότε πρέπει να τσεκάρεις το GLOSSY Slim, το οποίο έχει διάμετρο μόλις 1,7 εκ.. Τόσο λεπτό, όσο ένα στυλό.

Επί τη ευκαιρία, μιας και άνοιξε το κεφάλαιο σεξ, δεν είναι μόνο η αυτοϊκανοποίηση ένα ζήτημα ταμπού, αλλά και το ερωτικό παιχνίδι με τον/την σύντροφο. Το πόσο ευρηματικοί μπορείτε να γίνετε, δεν πάει ο νου σου. Όπως και τα ερωτικά βοηθήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, καθώς και πώς θα τα κάνετε πιο ανώδυνα. Δεν χρειάζεται να πας σε κάποιο sex shop για να μάθεις, για παράδειγμα, για τις μπάλες You2Toys TWIN Pink. Κάτσε μαζί μου να σου εξηγήσω. Αυτές οι μπάλες βοηθούν στην απόλαυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ενώ το επίμηκες σχήμα καθιστά εύκολη την εισαγωγή τους. Αφαιρούνται εξίσου εύκολα.

Κι αν πάλι αντιμετωπίζεις ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, τότε το τζελ με βάση το νερό Just Glide Water κάνει αυτά τα ερωτικά παιχνίδια πιο ευχάριστα. Το τζελ είναι χωρίς άρωμα, μη ερεθιστικό και προσφέρει τέλεια και μακράς διάρκειας ολίσθηση.

Εν κατακλείδι, όταν πραγματικά σταματήσουν τα sex toys να είναι ταμπού, τότε μόνο θα καταλάβουμε πόσο απελευθερωμένοι μπορούμε να είμαστε στο σεξ.