Το “Μαλάκα Λεσβίες”, είναι η ατάκα που μπορείς να ακούσεις από τον δρόμο μέχρι το σχολείο, από το κακόφημο μπαρ μέχρι το χλιδάτο εστιατόριο, από τον σεξιστή γείτονα σου μέχρι τον ομοφοβικό πρώην σου. Θα έχει ένα κρυφό ενθουσιασμό, μια μικρή ενοχή και μπόλικη κατινιά για να την καλύψει. Θα έχει μια αηδία στην όψη τη στιγμή που θα δει δυο κορίτσια να περπατάνε από το χέρι και μια καύλα όταν τις δει το βράδυ μόνος να γλείφονται σε μια οθόνη. Αυτό είναι το προφίλ αντρών αλλά και γυναικών που αν σε αναγνωρίζεις στις πιο πάνω λέξεις, πάτα κλικ και άδειασε μας τη γωνιά.

Η Σμαράγδα Μάγκου, είναι η Σμαρ, κάνει κόμικ και είναι κοντά στα 20. Μπορεί και λέει δημόσια ότι είναι λεσβία και σκιτσάρει μια πραγματικότητα τις περισσότερες φορές άβολη και θλιβερή που διαμορφώνεται από όλους εμάς. Από όλους εμάς που “δεν μας νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου”, υπονοώντας ότι πρέπει να απολογείσαι στην περίπτωση που το κάνεις στον καναπέ, στο πάτωμα ή πάνω στο πλυντήριο την ώρα που στύβει.

Τα πρώτα ελληνικά queer comics η Smar τα εξέδωσε μόνη της και αυτό μάλλον λέει πολλά για έναν νέο άνθρωπο που παλεύει να ακουστεί, για να υπάρξει ισότιμα μέσα στο κοινωνικό σύνολο που φτιάχνουμε κάποιοι πολύ στρέητ.

Το κορίτσι αυτό, φτιάχνει κόμικ γιατί ποιος είναι άραγε ο καλύτερος τρόπος να πεις μια ιστορία, αν όχι μέσα από πολύχρωμα σκίτσα; Το “Μαλάκα Λεσβίες”, είναι η ατάκα που εμπεριέχει όλο το κόμπλεξ των καταπιεσμένων απωθημένων μας, στοχοποιώντας όσους μπορούν και ζουν με αυτούς που γουστάρουν.

Μαντρόσκυλα στη ζωή μας δεν χρειαζόμαστε και αυτό καλό είναι να ακουστεί σαν απάντηση του κάθε τύπου εκεί έξω που θα δει δύο ανθρώπους να φιλιούνται και είτε θα κοροϊδέψει, είτε θα τους επιτεθεί επειδή η σύνθεση δεν είναι αυτή που του έμαθαν να έχει στο μυαλό του.

Προμηθεύσου εδώ το κόμικ της Σμαράγδας, δώσε στον εαυτό σου μια ευκαιρία να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου μέσα από την αγάπη σου για τους άλλους.