Δεν ξέρω για σένα, εδώ μόλις ακουστεί η λέξη “brunch” επικρατεί μια κινητικότητα και ένα γουργούρισμα στο στομάχι. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί από τότε που πήγαμε τη βόλτα μας στα Flocafe Espresso Room και τιμήσαμε το Brunch τους, κάτι σκίρτησε μέσα μας. Αυτά βέβαια στα έχουμε πει και παλιότερα. 

Τώρα όμως έρχεται καλοκαίρι και δεν αρκεί να τρως ένα γευστικό Brunch, γιατί όσο να ‘ναι η διατροφή σου κάποια στιγμή θα πρέπει να εμπλουτιστεί και με όσα πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει σωστά. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να του κάνεις αυτό το δώρο. 

Αν αναρωτιέσαι πώς, σου έχουμε την απάντηση. Το Brunch στα Flocafe Espresso Room είναι διαθέσιμο καθημερινά από το άνοιγμα μέχρι τις 17:00 και διατίθεται στα καταστήματα της Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, The Mall Athens, Athens Metro Mall, Golden Hall, Ίλιον Escape Center, Γλυφάδας και Δ. Φαλήρου. Το βρίσκεις εύκολα και είναι η ιδανική λύση για κάθε περίσταση: για το διάλλειμα, πριν ή μετά το shopping και την βόλτα!

Τώρα που έμαθες τα βασικά, πάμε και στο παρασύνθημα. Ξέρεις πολύ καλά ότι το Brunch των Flocafe Espresso Room έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και συζητιέται αρκετά όπως θα έχεις παρατηρήσει, με all-time classic γεύσεις που έχεις αγαπήσει ήδη αλλά και νέες λαχταριστές προτάσεις που εκτός των άλλων είναι και κάτι παραπάνω από value for money. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως, είναι οι healthy επιλογές από τον κατάλογο των Brunch που θα σε βοηθήσουν να είσαι λίγο πιο προσεκτικός με τη διατροφή σου και εν όψει καλοκαιριού. 

Γιατί στο menu των Flocafe Espresso Room παίζουν υπέροχες σαλάτες που θα σε ικανοποιήσουν γευστικά αλλά και “ψυχολογικά” αφού δεν θα σκέφτεσαι όλες αυτές τις θερμίδες που πηγαίνουν και μαζεύονται εκεί ακριβώς που δεν πρέπει. Τονωτικά smoothies, healthy bowls με γάλα, γιαούρτι, ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου, συνδυασμένα με μοναδικά toppings δημητριακών, superfoods, νιφάδων βρώμης και φρούτων εποχής, θα παίξουν μεγάλη μπάλα στην διατροφή σου.

Αυτό που εντυπωσιάζει στον κατάλογο όμως είναι οι σαλάτες. Αν έπρεπε να διαλέξουμε μία, αυτή θα ήταν εκείνη που μοιάζει πιο δροσερή από όλες. Η σαλάτα “ανάμεικτα λαχανικά με παναρισμένο αυγό ποσέ” είναι ένας μικρός οργασμός γεύσεων. Μαρούλι, iceberg, λάχανο και καρότο, τοματίνια, παξιμαδάκια λαδιού και sauce από μουστάρδα Dijon, ελαιόλαδο και λεμόνι. Αυτή η γεύση είναι ένα δώρο που επιβάλλεται να κάνεις στον εαυτό σου.

Αν από την άλλη, αν δεν σε ψήνουν και πολύ οι σαλάτες μπορείς να επιλέξεις από τα υπόλοιπα εξίσου εντυπωσιακά και value for money πιάτα. Την παράσταση κλέβουν οι δύο μοναδικές συνταγές των Flocafe Espresso Room: αυγά benedict με μπέικον και τριμμένες τηγανητές πατάτες και τα πλέον αγαπημένα μας Eggs In A Hole! Η γλυκιά πλευρά του καταλόγου φτάνει στο τέλος με μερικές ακόμη κολασμένες γεύσεις. Πώς αλλιώς θα χαρακτήριζες τα ζουμερά pancakes με φρούτα του δάσους και αρωματική κρέμα βανίλια και την σοκολατένια τους εκδοχή με ζεστή πραλίνα και κροκάν φουντουκιού; Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις το French toast αλλά και το ελληνικό twist του καταλόγου: σουφλέ με τσουρέκι, crème anglaise, σοκολάτα, σταφίδες και κροκάν φουντουκιού. ΚΟΛΑΣΗ! Μόνο αυτή η λέξη είναι ικανή για περιγράψει τις γεύσεις.

Κάνε μια βόλτα από τα Flocafe Espresso Room και άσε τις αισθήσεις σου να σου πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ μετά από αυτό.