Ένα ταξιδάκι στην Ιρλανδία αυτήν την εποχή δεν θα ήταν ό,τι πρέπει; Απαντάμε εμείς. ΘΑ ΗΤΑΝ. Η Ιρλανδία γενικά είναι από τις αδικημένες χώρες σχετικά με τις τουριστικές ομορφιές της, αν και αυτό δείχνει να αλλάζει όσο περνούν τα χρόνια. Και ενώ τα τουριστικά της αξιοθέατα δεν είναι και τόσα πολλά, εμείς θα σταθούμε σε ένα από τα ομορφότερα και πιο επιβλητικά. Την βιβλιοθηκή του πανεπιστημίου Trinity College στο Δουβλίνο. 

Η βιβλιοθήκη έχει στα ράφια της αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία για όλα τα γούστα και όλων των χρονολογιών, ενώ στην αίθουσα με την επωνυμία “The Long Room” εμπεριέχονται 200.000 εξαιρετικά σπανιοι τίτλοι. Το Long Room έχει μήκος 65 μέτρα και ίσως να σου θυμίζει κάτι. Αυτό συμβαίνει γιατί το  Star Wars: Episode II – Attack of the Clones περιλαμβάνει μερικές σκηνές που διαδραματίζονται σε έναν χώρα που μοιάζει αρκετά με τη συγκεκριμένη αίθουσα της βιβλιοθήκης. Η εταιρία παραγωγής είχε ζητήσει την άδεια για να κάνει γυρίσματα μέσα στο Long Room, αλλά επειδή δεν κατάφερε να την εξασφαλίσει, προσομοίωσε την αίθουσα με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πριν το δικαστήριο με το Trinity College.

Εδώ να σημειώσουμε πως φτιάχτηκε πριν απο 300 χρόνια (ναι καλά διάβασες) και το 1801 απέκτησε το δικαίωμα να έχει κάθε βιβλίο που κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία. Τρελό;

Για τσέκαρε…