Οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι εύκολες, αλλά να’μαστε, το 2023, να τις ψάχνουμε σε άπειρες διαφορετικές πηγές και πλατφόρμες. Γνωριμίες μέσω φίλων, online dating apps, πρόσφατα ακούσαμε και για άνθρωπο που θα πάει σε γραφείο συνοικεσίων. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε; 

Τέλος πάντων, οι ερωτικές σχέσεις είναι δύσκολες και βραβείο δυσκολότερου σταδίου είναι αυτό που ο άλλος σιγά σιγά αρχίζει και φεύγει από τη σχέση, χωρίς να το κάνει σαφές και εσύ μένεις να πετάς αετό μέχρι που δεν πετάς άλλο. Σε άλλα νέα, το quiet dumping είναι ένα πρόβλημα στα ερωτικά μας. 
Το quiet dumping είναι κάτι σαν το quiet quitting αλλά σε ερωτική. Όπως κάποιος κάνει την ελάχιστη προσπάθεια στη δουλειά του, έτσι και στη σχέση του μπορεί να κάνει όσο λιγότερα γίνεται, μέχρι να πάρει απόφαση να χωρίσει. Και επειδή δεν έχει πλάκα να συμβαίνει αυτό και ο ενδιαφερόμενος να μην παίρνει χαμπάρι, σου συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά σημάδια ότι, φίλε, σε έχει χωρίσει και δεν το έχεις καταλάβει. 

Ο άλλος δεν είναι και πολύ διαθέσιμος συναισθηματικά

Προφανώς όσο περισσότερο καιρό κρατάει μια σχέση, τόσο βασίζεται σε ποιο ποιοτικά σημάδια ότι ο άλλος «είναι εκεί». Τα ασταμάτητα μηνύματα μέσα στη μέρα (80% sexting) μειώνονται και μπορεί να αντικατασταθούν από πολύ πιο περιεκτικά τηλεφωνήματα. Τα ραντεβού είναι επίσης πιο χαλαρά και ποιοτικά. Όση περισσότερη ασφάλεια νιώθει κανείς τόσο περισσότερο χαλαρώνει. Αλλά, οι εξαφανίσεις, οι αργοπορημένες για ώρες ολόκληρες απαντήσεις, οι ακυρώσεις σχεδίων χωρίς αντιπρόταση για νέο κανόνισμα, δεν είναι ασφάλεια, είναι απλώς ένα βήμα πριν το τέλος. 

via GIPHY

Δεν νοιάζεται αν θα τα βρείτε μετά από έναν τσακωμό

Γενικώς, το πώς μαλώνεις σε μια σχέση έχει να πει πράγματα για την ίδια τη σχέση. Όπως και το πώς επιλύεται η κατάσταση. Αν μέχρι πρότινος μετά από έναν τσακωμό, ο σύντροφός σου ήθελε να τα βρείτε, να συνεννοηθείτε, να μάθετε τα όριά σας ρε παιδί μου και ξαφνικά ξεμπερδεύει με μια συγγνώμη, χωρίς να πολυασχολείται και ξεμπερδεύει, κάτι δεν πάει καλά. Όταν επενδύεις σε μια σχέση, οι τσακωμοί είναι και πρέπει να είναι παραγωγικοί και να οδηγούν κάπου. Ακόμα και σε μούτρα. Η αδιαφορία όμως δείχνει απλώς παραίτηση. 

Τρυφερότητα πια τέλος

Σοβαρά τώρα; Χρειάζεται εξήγηση η μείωση του σεξ και των κινήσεων τρυφερότητας; Προφανώς όχι. Δεν εκφράζουν όλη την αγάπη και το ενδιαφέρον τους με τρυφερότητα, αλλά ξέρουμε όλοι πολύ καλά, σχεδόν ενστικτωδώς, πότε πρέπει να ανησυχήσουμε. Ή να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση, ακόμα και αν αυτή καταλήξει στο τέλος. 

 

via GIPHY

Δεν κάνει προσπάθειες για τη σχέση σας

Τι σημαίνει αυτό; Δεν σε υπολογίζει στον χρόνο του, δεν είσαι προτεραιότητα, δεν παίζεις ρόλο στις αποφάσεις του, δεν κάνει ερωτήσεις για τη μέρα σου, τη ζωή σου, όλα όσα πριν λίγο συζητιούνταν σε έναν υγιή βαθμό. Είναι γνωστά όλα όσα κάνουν δυο άνθρωποι ο ένας για τον άλλο όταν θέλουν να συντηρήσουν έναν δεσμό. Και είναι γνωστό και το τι σημαίνει όταν αυτά απουσιάζουν. 

Το «εγώ» είναι πάνω από όλα

Η ξαφνική, υπερβολική εστίαση σε προσωπικούς στόχους, σε χόμπι, σε μικρές και μεγάλες, ουσιαστικές ή ματαιόδοξες επιδιώξεις, εις βάρος του χρόνου περνάτε μαζί, συνήθως σημαίνει πως ουσιαστικά η επικοινωνία σας μειώνεται και οι δυο σας αποσυνδέεστε. Και αυτό όλοι ξέρουμε τι σημαίνει. Και εσύ το ξέρεις κατά βάθος.