Είναι αστείο να συζητάμε για το αν υπάρχει περίπτωση το πορνό να μας επηρεάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Προφανώς και μας επηρεάζει. Και νέα έρευνα έδειξε πως ιδίως τους άντρες, όχι απλώς τους επηρεάζει, αλλά τους μπερδεύει κιόλας. Για την ακρίβεια, το 30% των ανδρών νιώθουν σύγχυση σχετικά με τις σεξουλικές τους προτιμήσεις μετά την παρακολούθηση πορνό. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Independent, η έρευνα που ονομάζεται «έρευνα της σύγχρονης αγάπης» διεξήχθη από το GQ και συμμετείχαν σε αυτή 604 άνδρες, 14-44 ετών. Διαπιστώθηκε πως από τους ερωτηθέντες που παρακολουθούσαν πορνό, περισσότεροι από τους μισούς διαπίστωσαν πως αυτό επηρέαζε την ψυχική υγεία τους, αλλά και το συναισθηματικό τους wellbeing. Περισσότεροι από τους μισούς (το 54%) δήλωσαν πως το να παρακολουθούν πορνό τους έκανε να αισθάνονται νευρικοί και ανασφαλείς σχετικά με το σώμα τους, ενώ το 42% είπε πως το να βλέπουν πορνό τους άφηνε με αισθήματα ενοχής και τέλος πάντων απέχθειας προς τον εαυτό τους. 

Από όλους τους συμμετέχοντες, το 43% δήλωσε πως έχει παρακολουθήσει πορνό με τη σύντροφό του και το 25% πως το να παρακολουθεί πορνό είναι κάτι σαν συνήθεια, μιας και συμβαίνει τακτικά. 

Ψέματα στα dating apps

Σε άλλο κομμάτι της έρευνας, διαπιστώθηκε πως το 70% των ανδρών έχουν πει ψέματα για τον εαυτό τους σε dating apps. Συγκεκριμένα, το 36% άλλαξε τις φωτογραφίες του, ενώ το 35% είπαν ψέματα για την ηλικία τους. Το 27% των ανδρών έχουν πει ψέματα σε ό,τι αφορά το ύψος τους, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν μια γυναίκα μέσω εφαρμογών γνωριμιών. Με λίγα λόγια, για να φανούν πιο ελκυστικοί. 
Η μελέτη επίσης αποκάλυψε πως το 21% των ανδρών, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών, παρόλο που βρίσκονται σε μονογαμικές σχέσεις. 

Άνδρες και σεξ

Άλλο ένα ζήτημα το οποίο ερευνήθηκε είναι το κατά πόσο το σεξ αποτελεί προτεραιότητα για τους άνδρες. Τόσο στις σχέσεις όσο και στη ζωή τους. Σχεδόν οι μισοί, το 47% δήλωσαν ότι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι σε μια σχέση με ελάχιστο ως και καθόλου σεξ. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό ουσιαστικά αντανακλά και τις γενικές προτεραιότητές τους, με το 35% των ανδρών να δίνουν προτεραιότητα στο να περνούν χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους. 

Το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων είπε πως γυμναστική και το να βγάλουν περισσότερα χρήματα είναι προτεραιότητες, ενώ το σεξ και οι ρομαντικές σχέσεις αποτελούν προτεραιότητα για μόλις το 12% εξ αυτών. Η έρευνα της GQ διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023 με μια σειρά ερωτήσεων, πολλαπλών επιλογών και γραπτών ερωτήσεων σε 604 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διάβασε ακόμα στο Provocateur: