Το Google είναι ο από μηχανής Θεός. Δεν ξέρουμε πώς ζούσαν οι άνθρωποι χωρίς αυτό. Πώς έβρισκαν τις απαντήσεις σε καίρια και ζωτικής σημασίας ερωτήματα. Τώρα, αν έχουμε μια απορία, η πρώτη κίνηση που θα κάνουμε είναι να την γκουγκλάρουμε με κάθε πιθανούς τρόπους, ούτως ώστε να μας βγει αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. Υπάρχει ένα μεγάλο όμως. ΌΜΩΣ. Τόσο μεγάλο. 

Είναι ένα θαύμα το Google, ναι, αλλά είναι και μια μικρή καταστροφή. Διότι υπάρχουν αναζητήσεις που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα συμπτώματα και τις ασθένειες, αλλα και σε κάποιες επιπλέον απορίες που μπορούν με μεγάλη ευκολία να μας χώσουν σε ένα βαθύ πηγάδι. Και άντε να βγούμε από αυτό. Το ένα φέρνει το άλλο στο Google, όλοι το ξέρουν αυτό. Τι, λοιπόν, δεν πρέπει να γκουγκλάρουμε ποτέ:

Συμπτώματα και ασθένειες

Αν κάνουμε το λάθος να ψάξουμε στο Google για συμπτώματα που νιώθουμε, τότε με μαθηματική ακρίβεια οι μήνες ζωής μας είναι λίγοι. Έχουμε την χειρότερη ασθένεια και οριακά πρέπει να ξεκινάμε τα αντίο. Αυτά που γράφουν στο ίντερνετ είναι απλά μπακαλίστικη εξήγηση, που ο ένας την έχει κάνει copy paste από τον άλλον, αλλά προφανώς η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και διαφέρει. Και προφανώς παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Επομένως, ποτέ, όχι, καθόλου, η αναζήτηση στο Google για συμπτώματα και ασθένειες.

Δίαιτες και θερμίδες

Άλλο ένα epic fail. Η αναζήτηση στο Google για θερμίδες και δίαιτες είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Σε πρώτη φάση, οι εξαντλητικές δίαιτες και όλα τα ανεπαρκή στοιχεία που μπορεί να βρούμε στο ίντερνετ, ενδέχεται μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε σοβαρά λάθη για τον οργανισμό και κατ’επέκταση της υγείας μας.

Οτιδήποτε παράνομο

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Μας τρώει η περιέργεια να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με κάτι παράνομο όπως η παιδεραστία; Φυσικά. Αλλά τώρα που οι υπολογιστές, τα κινητά και τα social media παρακολουθούνται και μπορούν να εξεταστούν, καλό είναι να μην βρεθούμε μπλεγμένοι από το πουθενά.

Δερματικές παθήσεις

Ελιές, εξανθήματα και ούτω καθεξής, ποτέ δεν πρέπει να τεθούν σε αναζήτησή στο Google. Πόσω μάλλον αν όσα διαβάζουμε προτείνουν επίσης και τις κατάλληλες αλοιφές. Προφανώς οι δερματικές παθήσεις, όπως όλα όσα αφορούν την υγεία, χρειάζονται γνωμάτευση γιατρού.