Σκέφτεστε να βάλετε παγάκια στις μασχάλες σας; Το έχουμε δοκιμάσει. Βρήκαμε και φορητό ανεμιστηράκι για το 550. Μπορείτε να αγοράσετε ανεμιστήρες οροφής για να προωθήσετε την κυκλοφορία του αέρα σε όλο το σπίτι σας . Δεν έχουμε ανοίξει τα στόρια εδώ και δυο ήμερες. Κι η λίστα μας δεν τελειώνει εδώ. Ο Κλέων έρχεται για 48ωρη βίζιτα και εμείς δεν έχουμε air condition.Αλλά έχουμε μια λίστα επιβίωσης.

via GIPHY

Πίνετε τακτικά κρύα ποτά, όπως νερό και αραιωμένο χυμό φρούτων. Τρώτε φρέσκα τρόφιμα που δεν απαιτούν να χρησιμοποιήσετε το φούρνο για την προετοιμασία. Μην τρώτε μεγάλα, πλούσια σε πρωτεΐνες γεύματα που μπορούν να αυξήσουν τη μεταβολική θερμότητα και να ζεστάνουν το σώμα. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως φράουλες, αγγούρι, σέλινο και μαρούλι, θα σας βοηθήσουν επίσης να σας κρατήσουν ενυδατωμένους και δροσερούς το καλοκαίρι.

via GIPHY

Μετακινηθείτε στο πιο δροσερό δωμάτιο του σπιτιού, ειδικά τη νύχτα. Όταν ανατέλλει ο ήλιος, κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, φροντίζοντας να κλείσετε και τις κουρτίνες και τα στόρια, για να διατηρήσετε το εσωτερικό δροσερό για όσο το δυνατόν περισσότερο.

via GIPHY

Αποφύγετε να βγαίνετε έξω την πιο ζεστή ώρα της ημέρας. Μείνετε μακριά από τον ήλιο και μην βγαίνετε μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. Γενικά, μην βγαίνετε αυτές τις ημέρες.

via GIPHY

Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα αν μπορείτε.

Διατηρήστε το σώμα δροσερό και ενυδατωμένο κάνοντας δροσερά ντους. Γεμίστε κουβάδες ή λεκάνες και μουλιάστε τα πόδια σας. Μπορείτε να δροσιστείτε γρήγορα βάζοντας τα χέρια και τα πόδια σας σε κρύο νερό.

Φοράτε ελαφριά, φαρδιά ρούχα από φυσικά υλικά. Ξεχάστε τα Shein στην ντουλάπα θα λιώσουν πάνω σας. Καθώς ιδρώνετε όλη την ημέρα, τα υγρά που χάνετε πρέπει να αντικατασταθούν για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν ξηροστομία, ζάλη ή σύγχυση και πονοκεφάλους.

Αποφύγετε το αλκοόλ και την υπερβολική ποσότητα καφεΐνης και ζάχαρης.

Φορέστε ένα καπέλο.

via GIPHY

Τοποθετήστε κρύα επιθέματα στο λαιμό, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα (δηλαδή βρεγμένες πετσέτες).

kleon air condition

Ιδανικά, η θερμοκρασία δωματίου θα πρέπει να διατηρείται κάτω από 32 °C κατά τη διάρκεια της ημέρας και 24 °C κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για βρέφη ή ενήλικες άνω των 60 ετών ή που έχουν χρόνιες παθήσεις. Κρεμάστε βρεγμένες πετσέτες για να κρυώσει ο αέρας του δωματίου.