Διαβάζουμε στο Bored Panda πως ένα αξιόλογο μοντέλο AI έδωσε τον δικό του ορισμό (και αρκετά παραπάνω) της αντικειμενικής ομορφιάς αντρών και γυναικών για διάφορες χώρες του κόσμου. Μια έρευνα από την εταιρεία υγείας και ομορφιάς NordChem χρησιμοποίησε ένα εργαλείο AI που ονομάζεται MidJourney για να αποδώσει όμορφα πρόσωπα, δίνοντας μια εικόνα για το πώς τα δεδομένα που αντλούνται από ολόκληρο τον ιστό συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πρότυπα ομορφιάς. 

Με πηγές όπως εικόνες που δημιουργήθηκαν από χρήστες, καθώς και hashtags από το Instagram και το Facebook, αλλά και από μέσα ενημέρωσης που ταιριάζουν με την περιγραφή που του έχει δοθεί, αποφάσισε να φτιάξει τους «πιο όμορφους ανθρώπους». Για κάθε χώρα. Κάτι τέτοιο προφανώς και γίνεται πραγματικότητα μόνο στο ΑΙ καθώς η ομορφιά είναι κάτι το εξαιρετικά ρευστό. 

Κάπως έτσι, κατέληξε σε 14 άνδρες και γυναίκες, από διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Στη λίστα ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αφρική και η Συρία. 

Σε δήλωσή της, η Σαμάνθα Χέινς, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της NordChem δήλωσε: «Ο στόχος αυτού του project ήταν να κατανοήσουμε καλύτερα τα πρότυπα ομορφιάς και πώς αυτές οι απόψεις ποικίλλουν σε όλο τον κόσμο. Ενώ για εμάς, η ομορφιά σημαίνει πολύ περισσότερα από το πώς φαίνεται κάποιος, το στιλ των μαλλιών του ή ακόμα και το μέγεθος των μυών του, αυτό το AI είναι ένα απίστευτο εργαλείο που μας δίνει μια εικόνα για τις κοινές αντιλήψεις για την ομορφιά και την τελειότητα σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ο κόσμος να ενδιαφέρεται να δει τις εικόνες». 

Να δούμε, λοιπόν, παρακάτω τις εικόνες και να καταλάβουμε επιτέλους πως η ομορφιά είναι ρευστή και καθόλου στάνταρ. Ευτυχώς. 

Νότια Αφρική 

ΗΠΑ

Κολομβία

Αυστραλία

Συρία

Αίγυπτος

Ηνωμένο Βασίλειο

Φιλιππίνες

Ισπανία

Κόσμος

Ιταλία

Μεξικό

Κίνα

Ινδία

Ιαπωνία

Διάβασε ακόμα στο Provocateur: