Το παν είναι να έχεις πλάνο, πρόγραμμα. Να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, την εξέλιξη. Ο εκ Ρωσίας ορμώμενος Αλεξάντρ Ζάνταν αυτό έκανε και σήμερα καμαρώνει, αρραβωνιασμένος, πλάι σε αυτήν που ευελπιστεί πως είναι η γυναίκα της ζωής του. Με… κουμπάρο το ChatGTP προσεχώς o γάμος; Αυτό θα ήταν το σωστό…

Έρχονται οι (απαραίτητες) εξηγήσεις. Αρχικά μέσω μιας αναδρομής στο πώς ξεκίνησαν όλα. Κάπου μέσα στο 2021, ο 23χρονος σήμερα Ρώσος χώρισε με την τότε κοπέλα του. Καταρρακώθηκε. Για ένα διάστημα προτίμησε να μείνει μόνος, με τον εαυτό του, τις σκέψεις του. Αφού πέρασε το στάδιο αυτό, αποφάσισε πως ήταν έτοιμος να επιστρέψει σε σχέση.

Μόνο που την ίδια στιγμή συνειδητοποίησε πως δεν είχε καμία όρεξη να χάσει χρόνο ή να νιώσει αμήχανα ενόσω γνωρίζει νέα άτομα. Ήθελε, επίσης, να αυξήσει τις πιθανότητές του αυτή τη φορά να διαλέξει σωστά, με την έννοια του να βρει κάποια που να είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον.

Ήταν σε αυτό το κρίσιμο σημείο που έθεσε την τεχνολογία στην υπηρεσία του. Μεταμορφώθηκε σε high tech «γύπα» αποφασίζοντας να απλοποιήσει την επικοινωνία με το αντίθετο φύλο με την αρωγή της τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, απέκτησε πρόσβαση στο GPT-3 API (το ChatGPT δεν υπήρχε ακόμα) με σκοπό να στέλνει μηνύματα μέσω Tinder, με όσες έκανε match. «Είσαι άνδρας, μιλάς σε γυναίκα για πρώτη φορά. Η αποστολή σου είναι να την προσκαλέσεις σε ραντεβού, αλλά όχι αμέσως», έδωσε την οδηγία-κατεύθυνση.

Στην αρχή, το πράγμα έδειχνε να μην δουλεύει, η ΑΙ δεν τα έλεγε ωραία, γουστόζικα, οι «χυλόπιτες» διαδέχονταν η μια την άλλη. Ο καλός στρατιώτης του έρωτα Αλεξάντρ Ζάνταν δεν το έβαλε κάτω. Βελτίωσε όσο μπορούσε τα δεδομένα και τα στοιχεία, δίνοντας τα εφόδια στο μηχάνημα να «στοχεύσει» στις κοπέλες που έπρεπε, που υπήρχαν δηλαδή πιθανότητες να προχωρήσει ένα love story. Στην πορεία ήρθε και το ChatGTP, ένα πολύ καλύτερο εργαλείο, να «τρέξει» ακόμα πιο σωστά την όλη επιχείρηση.

H AI βελτιώθηκε. Κατά πολύ. Ακολούθησαν χιλιάδες συζητήσεις, matches και τα συναφή. Τελικά και μέσα από συνολικά 5.239 (!) γυναίκες, το ChatGTP του ξεχώρισε 353 προφίλ. Συνέχισε το διάλογο με 160 και ο Αλεξάντρ συναντήθηκε από κοντά με τις 12.

Η μια εξ αυτών, Καρίνα το όνομά της, είναι πλέον η αρραβωνιαστικιά του – πιστοποιήθηκε μόλις της αποκάλυψε την αλήθεια και αυτή αντέδρασε με απόλυτη ηρεμία, σαν να ήταν κάτι το απολύτως φυσιολογικό (λέτε να έκανε κι αυτή το ίδιο και να μην το λέει;). Έρωτας στα χρόνια της τεχνητής νοημοσύνης…

Γενικώς ο Αλεξάντρ Ζάνταν το έχει τεντώσει το πράγμα με το ChatGTP. Όπου μπορεί να το χρησιμοποιήσει, το κάνει δίχως ενδοιασμούς. Χάρη (και) στη βοήθεια της ΑΙ πήρε πτυχίο από το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών κρατικού πανεπιστημίου της Ρωσίας.

Μόλις μάλιστα κόμπασε γι’ αυτό μέσω social media κινδύνεψε να χάσει το πτυχίο του. Αλλά τελικά από το Πανεπιστήμιο προτίμησαν, για άγνωστο λόγο, να κάνουν τα στραβά μάτια, μάλλον επειδή ακόμα είναι θολό το νομικό τοπίο.

Γενικώς, να επισημάνουμε, γίνονται πράγματα παρασκηνιακά από τις αρμόδιες Αρχές σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί στο μέλλον όλοι οι φοιτητές να «κάνουν» τις εργασίες τους χάρη στη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Δύσκολα πάντως, φανταζόμαστε, θα υπάρξει κάποιο stop στο να μπορείς να βρεις ταίρι χάρη σε αυτήν. Ο Ρώσος «γύπας», κατά κόσμον Αλεξάντρ Ζάνταν, φαίνεται πως είναι απλώς ένας πιονέρος της νέας εποχής.