So it begins? Μπα, στην πραγματικότητα έχει ήδη ξεκινήσει ήδη, σαρωτικά. Κάθε τόσο απλώς βλέπουμε και κάτι καινούριο. Τζούρες εικόνων από το μέλλον. Μιας εποχής που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα ‘ναι απλώς μέρος της ζωής μας. Μπορεί, ποιος ξέρει, να είναι και η ίδια η ζωή μας.

Μα καλλιστεία με συμμετέχουσες μοντέλα που έχει δημιουργήσει εξ ολοκλήρου η AI; Μπήκε κιόλας τσεκ και σε αυτό. Miss AI, το όνομα – απλό και περιγραφικό.

Δεν το είχαμε δει να έρχεται, ειλικρινείς να ‘μαστε. Και επειδή τα καλλιστεία μας μοιάζουν κάτι παρωχημένο και αναχρονιστικό ως θεσμός, και επειδή απλά δεν το είχαμε σκεφτεί καν ως ενδεχόμενο. Ποτέ μην λες ποτέ βέβαια, όπως αποδείχτηκε για πολλοστή φορά.

Διοργανωτής του Miss AI είναι το World AI Creator Awards (WAICA), ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που στόχο έχει να αναδείξει τη δουλειά των δημιουργών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Καλλιστεία Τεχνητής Νοημοσύνης, λες και δεν είχαμε άλλη σκοτούρα

Πώς θα κριθεί η νικήτρια σε αυτά τα καλλιστεία από το… μέλλον;

Τα κριτήρια που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα σε αυτά τα πρώτα καλλιστεία Τέχνης Νοημοσύνης είναι η ομορφιά (προφανώς), η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν οι συμμετέχουσες, καθώς και η επιρροή που έχουν στο κοινό – το τελευταίο είναι αληθινό, με σάρκα και οστά.

Για να γίνει ακόμη πιο τρελή η όλη ιστορία, λες και δεν ήταν ήδη, 2 από τα 4 μέλη της κριτικής επιτροπής (θα) είναι επίσης ψηφιακά δημιουργήματα. Πρόκειται για την Αϊτάνα Λόπεθ (308.000 followers στο Instragam) και την Έμιλι Πελεγκρίνι (μέσα σε λίγο παραπάνω από 1 μήνα παρουσίας στο OnlyFans, έχει «βγάλει» περισσότερα από 10.000 δολάρια).

Στα 13.000 δολάρια ορίστηκε το χρηματικό έπαθλο για την νικήτρια, 5.000 θα λάβει η 2η, και 2.000 η 3η της τελικής κατάταξης. Θα τους κάνουν μετά και τα PR, ναι, όλα λες και πρόκειται για real life άτομα. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 10 Μαϊου και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει online τελετή απονομής των βραβείων.

Οι διοργανωτές λένε πως στόχος τους είναι να αλλάξουν τη γνώμη που έχει το κοινό για τις γυναίκες που έχουν δημιουργηθεί μέσα από προγράμματα AI. Διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες πάντως για το αν αυτός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Μένει να δούμε αν κάποια από τις διαγωνιζόμενες θα ευχηθεί «παγκόσμια ειρήνη» και «να εξαλειφθεί η φτώχεια από αυτόν τον κόσμο (Τεχνητής Νοημοσύνης)».