Όσοι μεγαλώσαμε σε αυτή την υπέροχη εποχή των ‘90s, βιώσαμε για τα καλά την εξέλιξη της τεχνολογίας. Εξελιχθήκαμε μαζί της για την ακρίβεια. Κάποτε χανόμασταν με τις ώρες στο msn και στο hi5, μέχρι να σκάσει μύτη το facebook το 2004 και να τα απαρνηθούμε όλα. Καλά, το msn μάς απαρνήθηκε πρώτο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τέλος πάντων, αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως ο Μαρκ με το facebook, μας γνώρισε ένα νέο σύμπαν που για να αντιληφθούμε την επίδρασή του, έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια.

Τα κοινωνικά μέσα εξελίσσονται περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια. Και πραγματικά πολλές φορές σκεφτόμαστε τι άλλο θα συμβεί, τι άλλο θα μας συστηθεί. Αλλά προς το παρόν, αυτό που ξέρουμε είναι πως facebook, που έχει περάσει από πολλά σκάνδαλα, αποφάσισε να κάνει ένα πισωγύρισμα, γιατί.. Δεν ξέρουμε γιατί. Ο λόγος για το poke, που οι περισσότεροι το χρησιμοποιούσαν απρόσκοπτα. Απλά και μόνο για κάνουν την εμφανισούλα τους. Ε, αυτή η λειτουργία – που ξεχάσαμε την ύπαρξη της- επιστρέφει.

Ή για να το γράψουμε πιο σωστά, θα είναι πιο ορατή.

Διότι το poke δεν καταργήθηκε ποτέ, απλά είναι κάπου θαμμένο στα άδυτα του facebook. Ε, τώρα ήρθε η ώρα να λάμψει ξανά και να βγει στην επιφάνεια, αφού όπως ενημερώνει το Business Insider, τώρα θα γίνει πιο ορατό από ποτέ. Η Meta θέλει οι χρήστες της να το χρησιμοποιούν ξανά, γιατί προφανώς τα έχει κάνει όλα καλά κι αυτή ήταν μια ατέλεια που έπρεπε να διορθώσει.

Ποιος τη χάρη της της γενιάς GenZ. 

Η αλλαγή προφανώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα σε όλους, οπότε όσοι το θέλετε πολύ (ποιοι;) θα περιμένετε κάποιες ημέρες. Και μετά θα μπορείτε να κάνετε όσα poke τραβάει η ψυχούλα σας. Ήδη πάντως τα νέα είναι ενθαρρυντικά, αφού η Meta υποστηρίζει πως οι χρήστες ηλικίας από 18 έως 29 χρονών, το πήραν πολύ ζεστά και έχουν πάει το poke σύννεφο.

Καλά θα πάει αυτό.