Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γίνεται η κυκλοφορία του νέου iPhone. To νέο μοντέλο της Apple, το iPhone 15, θα είναι διαθέσιμo στο ελληνικό κοινό από τις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ίδια ημερομηνία με την κυκλοφορία στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας των νέων iPhones. 

Σύμφωνα με το Forbes.com, θα υπάρχουν τέσσερα iPhone:

  • Το iPhone 15
  • Μια μεγαλύτερη έκδοση που ονομάζεται iPhone 15 Plus,
  • Ένα πιο ακριβό μοντέλο που ονομάζεται iPhone 15 Pro
  • Και μια μεγαλύτερη έκδοση με πιο προηγμένη κάμερα, που ονομάζεται iPhone 15 Pro Max.

Επιτέλους… κοινός φορτιστής

Τα νέα iPhones, αποτελούν σταθμό για την Apple. Αρχικά με αυτά κάνει τη μετάβαση στο USB-C, μετά τις απαιτήσεις της ΕΕ για την ύπαρξη κοινού φορτιστή. Και παρά την αντίσταση της Apple, ένα πράγμα είναι σίγουρο: όλοι θα χαρούμε να μπορέσουμε να φορτίσουμε τις συσκευές μας από τον ίδιο φορτιστή και καλώδιο αρκετά σύντομα.

Τιμές για το iPhone 15 (ή αλλιώς το νεφρό που λέγαμε)

Ωστόσο, κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, είναι οι σημαντικές αυξήσεις στις τιμές. Οι περισσότερες αναφορές θέλουν να αυξάνονται κατά 100 – 200 δολάρια και αυτό μόνο στην Αμερική, επομένως εδώ στην Ευρώπη, κατανοούμε ότι θα… βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Παρά κάποιες φήμες, κατηγορηματικά δεν θα δούμε iPhone 15 Ultra, με επιπλέον χώρο αποθήκευσης και RAM. Μπορεί να υπάρχει ένα iPhone 6,7 ιντσών με αποθηκευτικό χώρο 2 TB, αλλά θα ονομάζεται απλώς iPhone 15 Pro Max.

Το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Ultra δεύτερης γενιάς θα παρουσιαστούν επίσης, μαζί με τα AirPods Pro ενημερωμένα με ένα από τα χαρακτηριστικά που εισάγονται στα νέα iPhone, δηλαδή το USB-C αντί για την υποδοχή Lightning.

Σημαντικές ημερομηνίες για το iPhone 15

  • Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Η Apple θα ανοίξει προπαραγγελίες για τα νέα προϊόντα.

  • Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Η Apple θα κυκλοφορήσει τα iOS 17, iPadOS 17 και watchOS 10.

  • Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Εμφανίζονται οι πρώτες κριτικές για τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

  • Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου (Οι ώρες ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία)

Τα νέα προϊόντα βγαίνουν προς πώληση.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews