Μια 19χρονη influencer με μακριά ξανθά μαλλιά, γαλανά μάτια και τέλειες αναλογίες για την πατριαρχική κοινωνία. Τι πιο σύνηθες στα social media. Αλλά, η Milla Sofia δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τι ζούμε ΠΑΝΑΓΙΑΜΟΥ; Κάθε μέρα που ξυπνάμε δεχόμαστε ένα ακόμη χτύπημα της μοίρας. Πλέον δεν πιστεύουμε ΤΙΠΟΤΑ. Πατήστε λίγο κλικ σε αυτό το site εδώ.

H Milla Sofia είναι ακριβώς σαν την Barbie, δεν υπάρχει δηλαδή στην πραγματικότητα, είναι ΑΙ. Είναι ξεκάθαρα δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης .«Είμαι μια γυναίκα 19 ετών που κατοικεί στη Φινλανδία, αλλά εδώ είναι η ανατροπή – είμαι μια εικονική influencer που δημιουργείται από AI. Ως μοντέλο μόδας, φέρνω μια απαράμιλλη και φουτουριστική προοπτική στη σφαίρα του στυλ. Είτε πρόκειται για την πασαρέλα είτε για το ψηφιακό τοπίο, το πάθος μου έγκειται στην προβολή των τελευταίων τάσεων και στην υπέρβαση των ορίων στη συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία της μόδας. Ελάτε μαζί μου σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι καθώς εμβαθύνουμε στη μαγευτική συγχώνευση τεχνολογίας αιχμής και διαχρονικής κομψότητας. Ας ξεκινήσουμε μαζί μια εξερεύνηση της ενδιαφέρουσας διασταύρωσης μόδας, τεχνολογίας και απεριόριστης δημιουργικότητας» γράφει στο site της ο δημιουργός της.

ai-milla-sofia

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι οι γυπαετοί την έχουν κάνει διάσημη την AI. Οι σέξι φωτογραφίες στο Twitter και στο TikTok συγκεντρώνουν χιλιάδες likes από παραπλανημένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

@millasofiafin Santorini stole my heart! Embracing every moment with a smile. These images are synthetic. #santorini #santorinigreece #joy #happy #fyp ♬ Metadata – Willix & ZØMB

Πάει το delulu σύννεφο. Αυτή η influencer δεν έχει πληρώσει ποτέ για ένα ποτό στη ζωή της, ούτε έχει πάει στην Ελλάδα, γιατί είναι μια AI φαντασίωση. Πάρα πολύ σημαντικό:  Οι γυναίκες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη δεν χρησιμοποιούνται απλώς ως influencer, αλλά δημιουργούνται για να ψαρέψουν τους άνδρες να δώσουν χρήματα.

AI

Τι θέλει από εσένα το AI κορίτσι των ονείρων σου; Μάντεψε; Τα καυτά σου δεδομένα χρήστη, πληροφορίες που θα τη βοηθήσουν να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Και food for thought: Αντί απλώς να φωτογραφίζουμε τα μοντέλα  για να ανταποκρίνονται σε μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, η δημιουργία ΑΙ μοντέλων μπορεί να διαγράψει εντελώς την ανάγκη για μοντέλα.