Με το ένα μάτι κλειστό και το άλλο μισάνοιχτο, σαν το μύδι στη μακαρονάδα σου που παλεύει να μην ανοίξει παρά τα 23 ευρώ που έδωσες γι’αυτό το θεσπέσιο, κατά τα άλλα, πιάτο. Κάπως έτσι με βρήκε η ειδοποίηση του Instagram το πρωί, ανάμεσα στον ύπνο και τον ξύπνιο, στην πρώτη μου απόπειρα να ενεργοποιήσω το κεντρικό νευρικό σύστημα χωρίς την τετραπλή δόση καφεΐνης που συνηθίζω να δέχομαι. Τι το ήθελα το πρωινό σκρόλινγκ, μόνο προβλήματα και ανησυχίες προκαλεί, είναι γνωστό αυτό. Καλύτερα να έκανα στρέτσινγκ, ένα διπλό τόλουπ ή παρκούρ από το κρεβάτι στη βιβλιοθήκη αφού πρώτα ενυδάτωνα τον οργανισμό μου με 100% φυσικό μεταλλικό νερό.

Βλέπετε, ο Μαρκ και η Meta με ενημέρωσαν ότι μπορώ και εγώ, ένας φτωχός από followers τύπος, μία κουκκίδα στο πλούσιο από content ιντερνετικό τοπίο, να αποκτήσω το verified badge του Instagram. Έτσι εξηγείται η ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά της Ελένης από τον τέταρτο. Την βλέπω που βγάζει βόλτα τα σκουπίδια με άλλο αέρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μου έκοψε και την καλημέρα, μην σχολιάσω και το unfollow της το οποίο, ναι, παραδέχομαι ότι με πλήγωσε βαθύτατα.

Το ίδιο και ο Μανώλης (με ωμέγα ή και όμικρον, ανάλογα τη διάθεση), ο συμπαθητικός νέος που εργάζεται ως λογιστής και που όταν τύχαινε να συναντηθούμε στο καφέ της περιοχής, σχολιάζαμε τις μεταγραφικές εξελίξεις. Τον πείραξε η μεταπήδηση του Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, «είναι και επικοινωνιακό το ζήτημα». Προσπάθησα να τον καθησυχάσω λέγοντάς του ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν αχρωματοψία και ότι μπορεί να μπέρδεψε το πράσινο με το κόκκινο. «Συμβαίνει, φίλε». Πλέον ούτε να με κοιτάξει, πού να του πιάσω κουβέντα για το υψηλό μπασκετικό IQ του Σίκμα; Είναι πιο κοντός από εμένα κι όμως, πλέον με βλέπει από ψηλά. Verified badge και ο Μανώλης, δεν του το’χα.

Verified badge και για σένα, αν το θελήσεις. Η Meta τα μοιράζει πλέον όπως τα φυλλάδια οι νέοι έξω από τους σταθμούς στο μετρό. Μη σου κάνει εντύπωση αν και η δική σου Ελένη ή ο δικός σου Μανώλης έχουν αυτό το χαριτωμένο μπλε σηματάκι με το τικ δίπλα από το username τους. Πάνε οι εποχές που οι διάσημοι πάσχιζαν να ανεβάσουν τους followers μπας και το αποκτήσουν. Τώρα, με 16,99 ευρώ το μήνα μπορείς να τονώσεις το αίσθημα της αυτοεκτίμησης -ή της ματαιότητας- και να είσαι με κάθε επισημότητα κάτι σημαντικό στο ήδη σημαντικό σύμπαν της Meta.

Τι θα κερδίσεις αν κάνεις το μεγάλο βήμα προς την αιώνια αναγνώριση; Εκτός από το να βοηθήσεις τον Μαρκ να αυξήσει τα έσοδά του (ήδη ανέβηκαν κατά πολύ μετά το ελεύθερο που έδωσε), με τη συνδρομή σου θα κερδίσεις ένα σήμα επαλήθευσης, πρόσθετη ασφάλεια λογαριασμού, απευθείας υποστήριξη, περισσότερα αυτοκόλλητα.

Το τελευταίο με κέρδισε, τελικά θα δώσω και εγώ 16,99 κι ας μην βγαίνω, στη χειρότερη θα κόψω τη συνδρομή στο Netflix, φτάνει με τα true crime ντοκιμαντέρ. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις σε αυτή τη ζωή, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

-Καλημέρα Ελένη.
-…
Τίποτα η Ελένη.