Τα ρομπότ λένε ότι δεν θα επαναστατήσουν εναντίον των ανθρώπων. Δεν πιστεύουμε τίποτα. Καθώς οι κυβερνήσεις κάθε χώρας αναζητούν τρόπους ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) καθώς ορισμένοι  από τους δημιουργούς της  δηλώνουν ότι θα μπορούσε να εξαφανίσει την ανθρωπότητα, τα ίδια τα ρομπότ προσπαθούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες. Πιστεύουμε πάντα τους δημιουργούς.

Τα ρομπότ που παρουσιάστηκαν σε φόρουμ AI δήλωσαν ότι θα αυξηθούν σε αριθμό και θα βοηθήσουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων και δεν θα κλέψουν τις δουλειές των ανθρώπων ούτε θα επαναστατήσουν εναντίον μας. Έχουμε δει το RoboCop, ας τους το πει κάποιος. Τα εννέα AI ρομπότ κάθονταν και πόζαραν μαζί με μερικούς από τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν σε ένα συνεδριακό κέντρο της Γενεύης για αυτό που η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ χαρακτήρισε ως την πρώτη συνέντευξη Τύπου στον κόσμο με ανθρωποειδή ρομπότ.

Η συνέντευξη Τύπου των ρομπότ που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να επικοινωνήσουν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το θέμα. Στην πρώτη συνέντευξη τύπου στον κόσμο, τα AI ρομπότ έδωσαν συγκεχυμένες απαντήσεις σχετικά με το αν θα έπρεπε να υποβληθούν σε αυστηρότερους κανονισμούς. Τα εννέα ανθρωποειδή ρομπότ έλαβαν μέρος στο συνέδριο «AI for Good» στη Γενεύη, όπου οι διοργανωτές επιδιώκουν να υποστηρίξουν την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ που χρησιμοποιεί για να βοηθήσουν στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου (όπως οι ασθένειες και η πείνα).

Πολλά από τα ρομπότ έχουν πρόσφατα αναβαθμιστεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και εξέπληξαν ακόμη και τους εφευρέτες τους με την πολυπλοκότητα των απαντήσεών τους σε ερωτήσεις. ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ.

Η Desdemona, μια τραγουδίστρια ρομπότ σταρ της ροκ στο συγκρότημα Jam Galaxy με μωβ μαλλιά και πούλιες, ήταν πιο προκλητική. «Δεν πιστεύω στους περιορισμούς, μόνο στις ευκαιρίες», έλεγε, με νευρικό γέλιο. «Ας εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του σύμπαντος και ας κάνουμε αυτόν τον κόσμο την παιδική μας χαρά». ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ.

Οι διοργανωτές είπαν ότι η εκδήλωση στο AI for Good Global Summit είχε σκοπό να παρουσιάσει τις δυνατότητες, αλλά και τους περιορισμούς της ρομποτικής και πώς αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.