Σε μια γαμήλια τελετή που συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογία, μια ιστορική εκκλησία που χτίστηκε το 1800 φιλοξένησε έναν γάμο που τελέστηκε από το ChatGPT. Γιατί, αυτοί είστε… Ο Reece Wiench και η Deyton Truitt ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη φωνή της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT να βάζει τη σφραγίδα της στο μυστήριο.

Το Κολοράντο επιτρέπει στα ζευγάρια να παντρεύονται χωρίς την παρουσία αξιωματούχου, εφόσον συμφωνούν και οι δύο σύντροφοι. Η απόφαση να παντρευτούν ήταν της τελευταίας στιγμής και το ζευγάρι είδε μια ευκαιρία να αξιοποιήσει την τεχνολογία AI για την τελετή, καθιστώντας την πιο εύκολη και πιο προχωρημένη. Ουάου!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS Colorado, η ιδέα προήλθε από τον πατέρα της νύφης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η αρχική προσπάθειά του να επιστρατευτεί ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, έπεσε σε τοίχο. «Στην αρχή είπε “όχι”. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, δεν έχω μάτια, δεν έχω σώμα. Δεν μπορώ να τελέσω τον γάμο σας». Αλλά με επιμονή, βρήκαν τη λύση με το ChatGPT, το οποίο τελικά συμφώνησε να πραγματοποιήσει την τελετή.

Οι όρκοι και οι προσωπικές πινελιές δημιουργήθηκαν από το ίδιο το ζευγάρι, αλλά τροφοδότησαν το chatbot με προσωπικές πληροφορίες για το σενάριο. Οι 30 παρευρισκόμενοι καλεσμένοι έλαβαν ένα μήνυμα που αποκάλυπτε ότι η AI θα τελούσε τον γάμο. «Έχουμε την τιμή να γιορτάσουμε αυτή την ιστορική στιγμή, όπου η αγάπη και η τεχνολογία διασταυρώνονται», είπε το ChatGPT και για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός ανθρώπινου τελετάρχη, μια μάσκα ρομπότ τοποθετήθηκε πάνω από ένα ηχείο.

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους καλεσμένους, η φωνή του τελετάρχη, είπε: «Είναι τιμή μας που βρίσκεστε εδώ, ειδικά για όσους ταξίδεψαν εκτός πολιτείας -συγκεκριμένα από το Κάνσας». Η νύφη και ο γαμπρός αντάλλαξαν τους δικούς τους ειλικρινείς όρκους, προσθέτοντας μια πινελιά ανθρώπινης ζεστασιάς στην τεχνολογικά ενισχυμένη περίσταση.

Η γνωριμία του Reece Wiench και του Deyton Truitt δεν ήταν έκπληξη στην ψηφιακή εποχή – συνδέθηκαν μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών. Και τώρα, η ένωσή τους είναι χαραγμένη στην ιστορία, καθώς το ChatGPT έβαλε και αυτό το χεράκι του. Σκεφτείτε να είχε συμβεί κάτι παρόμοιο σε ελληνική εκκλησία. Ωραία δεν θα περνούσαμε;