Χτύπημα κάτω από τη μέση, μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες. Το YouTube εκτελεί επί του παρόντος αυτό που περιγράφει ως “μικρό πείραμα σε παγκόσμιο επίπεδο”, προειδοποιώντας τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τα θαυματουργά ad blockers και ότι μετά από τρεις μόνο προβολές βίντεο, αυτά θα μπλοκαριστούν.

Όπως ανέφερε για πρώτη φορά ένας χρήστη του Reddit, το YouTube εμφανίζει τώρα ένα παράθυρο που ειδοποιεί τους χρήστες με ad blocker ότι “το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο θα μπλοκαριστεί μετά από 3 βίντεο”. Ναι, δεν μας έφταναν όλες αυτές οι διαφημίσεις, τώρα δεν μπορούμε ούτε να τις αποφύγουμε.

“Φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα ad blocker. Η αναπαραγωγή βίντεο θα μπλοκαριστεί, εκτός εάν το YouTube είναι allowlisted ή το ad blocker είναι απενεργοποιημένο”, προσθέτει το μήνυμα και καταλήγει: “Οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο YouTube να παραμένει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Μπορείτε να πάτε χωρίς διαφημίσεις με το YouTube Premium και οι δημιουργοί μπορούν να εξακολουθούν να πληρώνονται από τη συνδρομή σας”.

Μετά τη λήψη αυτής της προειδοποίησης, οι χρήστες του YouTube θα έχουν μόνο δύο επιλογές: να απενεργοποιήσουν το ad blocker τους και να επιτρέψουν τις διαφημίσεις ή να εγγραφούν στο YouTube Premium για να απαλλαγούν από όλες τις διαφημίσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Το YouTube επιβεβαίωσε ότι οι προειδοποιήσεις αποτελούν μέρος ενός πειράματος και δήλωσε ότι η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium. “Εκτελούμε ένα μικρό πείραμα σε παγκόσμιο επίπεδο που προτρέπει τους θεατές με ενεργοποιημένους αποκλειστές διαφημίσεων να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium”, δήλωσε το YouTube στο BleepingComputer.

Αφήστε μας ήσυχους!