Πρόκειται να ντυθείς γαμπρός τους επόμενους μήνες; Τότε σίγουρα το νούμερο ένα μέλημά σου είναι να διαλέξεις το ιδανικό κοστούμι για τη μεγάλη μέρα. Ποιο είναι, όμως, αυτό;

Οπωσδήποτε, σημαντικό ρόλο στο κοστούμι που θα επιλέξεις παίζει το ύφος του γάμου και το νυφικό που θα φορέσει η καλή σου. Η συμβουλή μας, όμως, είναι να μην έχεις ως μοναδικό κριτήριο το νυφικό, αλλά να δεις το ζήτημα λίγο ευρύτερα.

Με λίγα λόγια, να επιλέξεις το καλύτερο γαμπριάτικο κοστούμι για ΣΕΝΑ, αυτό που αντικατοπτρίζει το στυλ σου και σε κάνει να νιώθεις γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Οι επιλογές στην αγορά είναι εκατοντάδες, οπότε η αναζήτηση μπορεί να μην είναι πάντα εύκολη. Γι’ αυτό το λόγο, ρωτήσαμε αυτούς που γνωρίζουν τα πάντα για τα γαμπριάτικα κοστούμια. Με τις παρακάτω συμβουλές των Prince Stores θα έχεις την ημέρα του γάμου σου το πιο ταιριαστό κοστούμι στα γούστα και το στυλ σου.

Για τους λάτρεις της επισημότητας

Αν ανήκεις στους άντρες που αγαπούν το επίσημο ντύσιμο, τότε δεν ψάχνεις ένα απλό κοστούμι. Business κοστούμια φοράς συνεχώς, οπότε στο γάμο σου θέλεις να κάνεις τη διαφορά.

Για να το πετύχεις, θα χρειαστείς ένα κλασικό μαύρο κοστούμι συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο και παπιγιόν. Φυσικά, ένα τέτοιο look προϋποθέτει ότι και το ύφος του γάμου θα είναι επίσημο, αλλά και ότι το νυφικό θα είναι αντίστοιχης λογικής με ύφασμα όπως σατέν ή Mikado, περίτεχνες λεπτομέρειες κλπ.

Semi-casual elegant look

Τα περισσότερα γαμπριάτικα κοστούμια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία για τον πολύ απλό λόγο ότι εκφράζουν τους περισσότερους άντρες, αλλά και ότι στέκονται όμορφα δίπλα σε κάθε νυφικό. Ο μέσος άντρας, που στην καθημερινότητά του υιοθετεί ένα smart casual look, θέλει στο γάμο του ένα κοστούμι τέτοιου στυλ.

Σε αυτή την περίπτωση, σου προτείνουμε ένα threepiece κοστούμι σε διαχρονικό χρώμα, όπως σκούρο μπλε, μολυβί ή γκρι του πάγου. Ο συνδυασμός του με γραβάτα ίδιου χρώματος ή με αντίθεση, παραμένοντας όμως ήπια από άποψη μοτίβων, θα δώσει την κομψότητα του επιθυμείς, ενώ το γιλέκο είναι ο άσος στο μανίκι σου. Στη δεξίωση και το πάρτυ που θα ακολουθήσει, μπορείς να βγάλεις το σακάκι, δημιουργώντας ένα πιο casual outfit με το πουκάμισο και το γιλέκο (ενδεχομένως και χωρίς τη γραβάτα).

Fashion icon

Σου αρέσει με κάθε σου εμφάνιση να κάνεις ένα statement και να τραβάς τα βλέμματα; Τότε σίγουρα δεν είναι για σένα ένα κλασικό κοστούμι.

Για να ξεχωρίσεις, μπορείς να φορέσεις ένα γαμπριάτικο κοστούμι σε εναλλακτικά χρώματα όπως,  σμαραγδί, πετρόλ, μπορντό. Αν θέλεις μια ακόμα πιο εκκεντρική εμφάνιση, τότε μπορείς να επιλέξεις μονόχρωμο κοστούμι, αλλά με γιλέκο άλλης απόχρωσης (π.χ. μπλε κοστούμι με ιβουάρ γιλέκο).

Μια εξαιρετική επιλογή είναι να φορέσεις σταυρωτό σακάκι, αποδεικνύοντας ότι η διαχρονική σικ εμφάνιση συνδυάζεται άψογα με μοντέρνες πινελιές.

Η αποθέωση της ανεμελιάς

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που κατά βάθος δεν θέλουν να φορέσουν κοστούμι στο γάμο τους. Είτε επειδή ο γάμος θα γίνει σε χαλαρό κλίμα (π.χ. δίπλα στην παραλία), είτε επειδή και οι ίδιοι προτιμούν το sporty casual look, το επίσημο κοστούμι του γαμπρού τους μοιάζει παράταιρο.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, έχεις πολλές επιλογές σε κοστούμια, όσο και αν αυτό σου φαίνεται περίεργο. Μάλιστα, μπορείς να δημιουργήσεις μια πολύ όμορφη και προσεγμένη εμφάνιση που θα ταιριάζει ιδανικά και με το νυφικό της αγαπημένης σου, αν αυτό είναι boho και αέρινο.

Μπορείς, λοιπόν, να φορέσεις κοστούμι σε κάποιο πρωτότυπο χρώμα, όπως φιστικί, κοραλλί, σάπιο μήλο ή ώχρα. Το χρώμα θα δώσει ακριβώς το touch της ξεγνοιασιάς που επιθυμείς, όμως με το κοστούμι σε ένα elegant ύφασμα, όπως το cool wool, θα αποφύγεις τον κίνδυνο της προχειρότητας στην εμφάνισή σου.

Η γραβάτα εδώ μπορεί να είναι πιο ζωηρή σε φλοράλ μοτίβα ή με λαχούρι, ώστε να δώσουμε αντιθέσεις στο ιδιαίτερο χρώμα του κοστουμιού.

Σου προτείνουμε, πάντως, να ρίξεις μια ματιά στα ιταλικά γαμπριάτικα κοστούμια των Prince Stores. Εκεί θα πάρεις πολλές ιδέες, για να βρεις ακριβώς το στυλ που σε εκφράζει, και μάλιστα σε τόσο προσιτές τιμές που θα εκπλαγείς ευχάριστα!