Τι είναι τα shapewear; Εσώρουχα σύσφιξης που σμιλεύουν το σώμα. Για να επιτευχθεί η ιδανική σιλουέτα. Αυτή που δήθεν εξοστρακίστηκε από τη βιομηχανία της μόδας. Αυτά τα λαστέξ που φορούσαν οι γυναίκες στα 80s και στα 90s όταν ήταν καλεσμένες σε γάμους. Κι αυτά που δεν σταμάτησαν λεπτό να φορούν οι γυναίκες στην τηλεόραση και στο χώρο του θεάματος.

Μεγάλο μέρος αυτής της μόδας των shapewear προέρχεται αναμφισβήτητα από την ίδια την Καρντάσιαν, η επιρροή της οποίας είναι τέτοια που το σώμα της έχει γίνει από μόνο του τάση. Που πανέξυπνα έκανε ένα woke rebranding στον ασφυκτικό κορσέ και τώρα έρχονται συσκευασμένα με συνθήματα κλισέ αυτοπεποίθησης και ενδυνάμωσης. Υπάρχει και η συμπερίληψη μεγέθους. Τα M&S φτάνουν μέχρι το μέγεθος UK24, ενώ τα Skims and Spanx προσφέρουν προϊόντα έως και  το μέγεθος UK30, διαβάζουμε στον Guardian.

Το Marks & Spencer διαθέτει 94 είδη shapewear στο site του. Όχι μόνο συσφίγγουν το σώμα σας, αλλά σμιλεύουν το γυναικείο σώμα με τρόπο αφύσικο. Είναι σαν να βάζεις φίλτρα στις φωτογραφίες που ποστάρεις στο Instagram. Ξέρεις ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι έτσι. Αλλά αυτό δεν σε σταματά από το να βάλεις εκείνα τα φίλτρα που σου δίνουν μια ψευδαίσθηση για την εικόνα σου. Και με το shapewear φορούν κάτι που τις κάνει να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Η Spanx, η μάρκα shapewear που ιδρύθηκε το 2000, είναι σίγουρα στα συρτάρια εκατομμύρια γυναικών. Και δεν πουλάνε απλώς τη δυνατότητα μιας τέλειας σιλουέτας. Δίνοντας προτεραιότητα στη συμπερίληψη και την άνεση, επανασυστήνουν τα shapewear ως την ενδυναμωτική επιλογή για τη σύγχρονη γυναίκα. Παρουσιάζουν διαφορετικούς σωματότυπους με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν οι πελάτισσες.

 Η Spanx άλλαξε τον τρόπο που οι γυναίκες μπορούσαν να φορούν ρούχα. Τα μοντέρνα shapewear στοχεύουν συγκεκριμένες περιοχές, όπως τους γλουτούς ή την κοιλιά. Τα στυλ που έχουν απήχηση στους νεότερους πελάτες είναι τα προϊόντα με λιγότερη σύσφιξη που είναι προσανατολισμένα προς την άνεση.

Η Κιμ Καρντάσιαν θεωρεί τα shapewear τα ρούχα που δίνουν λύσεις. Κάποιος πρέπει να τις εξηγήσει ότι έτσι άθελα της θεωρεί τα γυναικεία σώματα ως ένα πρόβλημα. Εννοείται ότι δεν σε αναγκάζουν να το φορέσεις ή ότι το χρειάζεσαι για να δείχνεις ωραία. Απλά υπάρχει για τους ανθρώπους που το αναζητούν. Κι όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν χρήματα από τις ανασφάλειές μας.

Στην πραγματικότητα όμως τα Shapewear δεν είναι κάτι που μπορείς πραγματικά να νιώθεις περήφανος φορώντας τα.