Αν δεν το γνωρίζετε, ήρθε η ώρα να το μάθετε: είναι επώδυνο να είσαι ιδιοκτήτης του Twitter. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο Έλον Μασκ, αυτός ο πολύ τίμιος άνθρωπος που από τους 8.000 υπαλλήλους κράτησε τους 1.500 γιατί είναι και πολύ λαρτζ. Δεν φταίει αυτός βέβαια, ο καπιταλισμός είναι ο κύριος υπεύθυνος. Ε, το ίδιο λέμε, ξύπνα επιτέλους αρθρογράφε.

Ο ‘Ελον που αγαπάει ιδιαίτερα τα σκυλιά, έδωσε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο BBC σχεδόν έξι μήνες μετά την αγορά του Twitter. Τι θρίλερ κι αυτό! Τη μία μέρα διαβάζαμε ότι το αγόρασε, την άλλη πως «χάλασε» το ντιλ. Ούτε ποδοσφαιρική μεταγραφή να ήταν. Τέλος πάντων, πάνε αυτά, πέρασαν. 

via GIPHY

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχθηκε στη συνέντευξη ότι αγόρασε το Twitter μόνο «επειδή έπρεπε», όπως κάνετε και εσείς με τα σουβλάκια στις 3 τα ξημερώματα.  Η διαχείριση της εταιρείας, όπως είπε, είναι «αρκετά επίπονη» και μοιάζει με «ένα τρενάκι του λούνα παρκ». Είπε επίσης ότι ήθελε να πληρώσει λιγότερα για το Twitter γιατί δεν έβγαιναν τα κουκιά.

Αυτό που μας άγγιξε, όμως, ήταν ο πόνος του όταν μίλησε για τις απολύσεις. Οι απολύσεις, είπε και ίσως ιδιωτικά να έκλαψε όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Τέμπη, «δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικές αλλά… επώδυνες». Ο Μασκ είπε ότι το Twitter μειώθηκε σε περίπου 1.500 υπαλλήλους από περισσότερους από 7.000. 

Σε άλλο σημείο, ο ιδιοκτήτης του Twitter μίλησε και για τα συχνά αμφιλεγόμενα tweets που έχει κάνει στην πλατφόρμα και μας καίει τον εγκέφαλο. «Έχω πυροβολήσει τον εαυτό μου στα πόδια με tweets πολλές φορές; Ναι. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 π.μ.», είπε αστειυόμενος. Χαχαχαχα.

Μεταξύ άλλων, ο Μασκ μίλησε και για τις πολιτικές του θέσεις ισχυριζόμενος ότι στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές ψήφισε τον Τζο Μπάιντεν που τα έχει τετρακόσια: «Σίγουρα σχεδόν η μισή χώρα ψήφισε Τραμπ. Δεν ήμουν ένας από αυτούς».