Ψάχνουμε τον άνθρωπο που ΔΕΝ σχολίασε ή δεν είπε κάτι αστείο (πετυχημένο ή όχι) για την αφρικανική σκόνη από χθες που ήρθε αυτό το πορτοκαλί, με νότες κόκκινου, απόκοσμο πράγμα πάνω από τον ουρανό της Αθήνας, και άλλων πόλεων του νότου της Ελλάδας ή αλλιώς της πιο βόρειας αφρικανικής χώρας. Αν υπάρχει κανένας.

Τα λέγαμε και στις αρχές του μήνα, που ‘χαμε ξανά τα ίδια απλά σε πιο light μορφή, πως θα ερχόντουσαν κι άλλα τέτοια, κάμποσα. Ιδέα δεν έχουμε από προγνώσεις, δεν θα φωνάξουμε δηλαδή κάτι σε στιλ «το γράψαμε πρώτοι». Αλλά σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούσαν όλοι οι μετεωρολόγοι – δεν το συνηθίζουν, οπότε ήταν σημαντικό, ήταν ενδεικτικό.

Όλη σχεδόν η νότια Ελλάδα άλλαξε… χρώμα, στην Κρήτη το φαινόμενο συνδυάστηκε με αποπνικτική σχέση, ο υδράργυρος έφτασε ως και τους 32-33 βαθμούς – καλό καλοκαίρι, είπαμε;

Οι σωστές οι αντιδράσεις στα social media για την αφρικανική σκόνη (που στην Αφρική λένε σκέτο «σκόνη») είχαν μέσα τις λέξεις «Αποκάλυψη», «Τέλος του κόσμου», «Μόρντορ», «Dune», ενώ έπαιξαν και κάμποσα «μετανοείτε», όλο και κάποιος antivaxxer θα το συνέδεσε και με τα εμβόλια.

Κάποιος, θεούλης το δίχως άλλο, βγήκε με… κελεμπία στην Καλαμάτα:

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο καλές αντιδράσεις που εντοπίσαμε στα social media για την αφρικανική σκόνη. Ας τα κρατήσουμε να τα κάνουμε copy paste την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθεί, το δίχως άλλο δεν θα αργήσει (να το πλύνουμε ή όχι το αμάξι; Ιδού η απορία).

Πώς σχολίασε το Twitter την αφρικανική σκόνη: