Θα μπορούσε κάποιος να πει πως επιτέλους ξημέρωσε μια δίκαιη μέρα, μια μέρα που η δικαιοσύνη έπραξε το σωστό. Ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Δεν ακολούθησε το δρόμο που χάραξε η εισαγγελέας πριν λίγες ημέρες, όπου στην ουσία πρότεινε την αθώωσή του για βιασμό και μαστροπεία, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

Ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε επιπλέον ένοχος για για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) για μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της 12χρονης, όπου η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της, το δικαστήριο έκρινε πως είναι αθώα για πορνογραφία και μαστροπεία και κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ένοχοι κρίθηκαν οι 16, που είχαν τον ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή. Επίσης, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία και έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.