Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό, δεν χωνεύεται. Και πώς να χωνευτεί όταν το λογικό, γίνεται παράλογο, αποδεικνύοντας πως η δικαιοσύνη -καταπώς φαίνεται- κάποιους δεν τους αγγίζει. Οι αντιδράσεις έντονες, όπως ήταν λογικό, από την ημέρα που ανακοινώθηκε, με διάφορες διαμαρτυρίες να λαμβάνουν χώρα. 

Όπως και η διαμαρτυρία που έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου, όπου η Νατάσσα Μποφίλιου διέκοψε την εμφάνισή της και έδωσε χώρο στα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης να σηκώσουν πανό on stage που έγραφε «Καμία ανοχή στα κυκλώματα trafficking, παιδοβιαστών και στο κράτος που τα συγκαλύπτει» και να προχωρήσουν στην πιο σωστή ανακοίνωση. 

Αρχικά να πούμε πως η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία έχει δεχτεί μπόλικο hate, αλλά είναι από τις λίγες καλλιτέχνιδες που έχουν ουσιαστική ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα, άκουσε με προσοχή τα όσα είπαν τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, κρατώντας ταυτόχρονα δύο νέες γυναίκες από το χέρι. Είναι σπουδαίο να αφήνεις τις φωνές να μιλήσουν.

Όπως είπαν τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

«Η πρόταση προκάλεσε δικαιολογημένα, μεγάλη κοινωνική αντίδραση. Πάνω απ’ όλα προκάλεσε το ερώτημα, πώς είναι δυνατό η συνεύρεση με ένα 11χρονο -τότε- παιδί να μην θεωρείται βιασμός. Έθεσαν στο στόχαστρο την καταγγέλλουσα μητέρα της 12χρονης και, τελικά, εξέπεμψαν μήνυμα σιωπής σε όλα τα θύματα παιδικής κακοποίησης και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η δική πεποίθησή μας σε ό,τι αφορά τη μητέρα, είναι ότι πρόκειται για μία γυναίκα που πάλευε να συντηρήσει μία πολυμελή οικογένεια και έκανε ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών και την εκπαίδευσή τους, χωρίς να λαμβάνει υποστήριξη από καμία κοινωνική δομή και καμία αρμόδια αρχή.

Καλούμε την κοινωνία σε επαγρύπνηση για την απόφαση του δικαστηρίου, για να μην υπάρξει άλλη μία συγκάλυψη. Απαιτούμε να δικαιωθεί η 12χρονη, να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες, να μην κατασκευαστεί η ενοχή της μητέρας της ανήλικης επιζήσασας. Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια την ημέρα της εκδίκασης της».