Λέμε για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές της Ελλάδας, λέμε πως ζούμε από τύχη (εντάξει, αυτό είναι αλήθεια), αλλά παντού συμβαίνουν τραγικά γεγονότα. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρο στην επικαιρότητα η πτώση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η οποία έπεσε σαν ντόμινο από τραπουλόχαρτα, οδηγώντας ανθρώπους και οχήματα στον ποταμό.

Πρόκειται για τη γέφυρα Francis Scott Key, που διασχίζει Patapsco και συνολικά έχει μήκος 19 χιλιομέτρων. Χτίστηκε το 1977 και χθες, στη 01:30 τα ξημερώματα το βράδυ, κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα ένα μεγάλο μέρος της. Ο λόγος ήταν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali (με σημαία Σιγκαπούρης), το οποίο συγκρούστηκε με την γέφυρα, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες και να βυθιστεί.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Kevin Cartwrigh, δήλωσε πως «το επίκεντρό μας αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να σώσουμε τους άνθρωπους που έπεσαν στον ποταμό», και πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα περιστατικό μαζικών ατυχημάτων με την κατάσταση να είναι πιθανό να αλλάξει τις επόμενες ώρες καθώς προκύπτουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες»

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί θύματα, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι. 

Η στιγμή που η γέφυρα καταρρέει: