Τι εβδομάδα και αυτή, ε; Πόσες viral ειδήσεις και δηλώσεις, κενού περιεχομένου; Τι κι αν έχουμε μπει σε περίοδο νηστείας, οι δόσεις βλακείας που μας σερβίρεται παραμένει στα προ Καθαρής Δευτέρας επίπεδα. Ίσως να παραμένει σε ιστορικά υψηλά λόγω εθνικής εορτής… Για να τιμήσουμε την παράδοση, ποιος ξέρει!

Πάμε να δούμε τον τρόπο που μας βασάνισαν την εβδομάδα που φεύγει…

Viral Είδηση Νο5

Έχουμε ξοδέψει αρκετή ώρα στο γραφείο συζητώντας τι μπορεί να πήγε στραβά με τις στολές που έφτιαξε η Μαίρη Κατράντζου για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Το σενάριο στο οποία καταλήξαμε είναι το εξής: Η Μαίρη Κατράντζου πρέπει να μπέρδεψε το υλικό και έστειλε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δημιουργίες που προορίζονταν για κάποια ταινία sci-fi.

Όπως και να έχει, αν ψάχναμε να βρούμε την ομορφιά στη λιτότητα και την ισορροπία στις στολές της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας, μάλλον θα αποτυγχάναμε. Ούτε καν την «ήσυχη πολυτέλεια», το τελευταίο trend στην παγκόσμια μόδα. Ίσως και να βλέπουμε τα πρώτα ρούχα για cyborg, ποιος ξέρει τι ζούμε τώρα και τι θα συνειδητοποιήσουμε έπειτα από δεκαετίες;

Viral Είδηση Νο4

Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Αποτελεί εδώ και χρόνια ένα όνειρο, ένα ανεκπλήρωτο -ακόμη- guilty pleasure, να στείλουμε στην Ευρωβουλή τον… Γιώργη(sic) τον Αυτιά! Είναι καιρός να πάρουν μια γεύση και οι Ευρωπαίοι από την αγωνιστικότητα του παρουσιαστή, τις τριήμερες ζωντανές συνδέσεις, το ενδιαφέρον για τους συνταξιοχούληδες. Να τους πει τα μερομηνία, βρε παιδί μου.

Να δουν τι τραβάμε τόσα χρόνια και να δείξουν μια κάποια κατανόηση για εμάς, τους μη τηλεθεατές του.

Η αλήθεια είναι πως η αγωνία μας μετριάστηκε κάπως, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά θα ανακοινωθεί από τις τελευταίες. Κερασάκι στην τούρτα!

Viral Είδηση Νο3

Και τι δεν διαβάσαμε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον και την εξαφάνισή της από τη δημόσια σφαίρα. Οι θεωρίες συνομωσίας που γράφτηκαν στα social media έδωσαν νέα σημασία στον όρο «επιστημονική φαντασία» και φυσικά έγιναν viral. Το κυνηγητό με τους παπαράτσι ξύπνησε μνήμες δυσάρεστες. Για όσα συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα ευθύνη φέρει και το Μπάκιγχαμ, αφού η διαχείριση της «εξαφάνισης» έδωσε τροφή για σχόλια. Είχε προηγηθεί και η αμήχανη στιγμή με την «πειραγμένη φωτογραφία», viral κι αυτό

Έτσι, η Κέιτ αναγκάστηκε να μαγνητοσκοπήσει ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί το πρόβλημα της υγείας της και τους λόγους που καθυστέρησε να το δημοσιοποιήσει. Έτσι, οι συνωμοσιολόγοι απανταχού της οικουμένης ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν με τη σειρά τους να σιωπήσουν.

Χωρίς να θέλουμε να ευλογούμε τα γένια μας, υπήρχαν και Έλληνες χρήστες των social media που θέλησαν να μοιραστούν τη… σοφία τους, την όποια θεωρία τους, μαζί με τους συναδέλφους τους παγκοσμίως. (Οι περισσότεροι συμφωνούσαν με τη θεωρία πως την έχουν σκοτώσει η βασιλική οικογένεια).

Viral Είδηση Νο2

Μια μετά την άλλη, οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τον θυμό και την απογοήτευση που επικρατεί στην κοινωνία για τον χειρισμό του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η αίσθηση πως επιχειρείται ένα «κουκούλωμα» της υπόθεσης είναι κοινή σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, με τους συγγενείς των θυμάτων να δίνουν με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα τον αγώνα τους για τη δικαίωση εκείνων που χάθηκαν αδόκητα.

Υπάρχουν βέβαια και οι φανατικοί υποστηρικτές που δεν βλέπουν κανένα «κουκούλωμα», υπάρχει και ο Άρης Πορτοσάλτε, ναι, αυτός με τις «unpopular opinion», που συνήθως υπενθυμίζει το χάος που χωρίζει τον απλό λαό από τους ελίτ της δημοσιογραφίας.

Ο δημοσιολόγος Άρης Πορτοσάλτε έφριξε όταν έμαθε πως οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από τους συγγενείς των θυμάτων που ζητούν δικαίωση και ξεπερνούν τις 1,3 εκατομμύρια. «Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο διψασμένος για δημοσιότητα σχολιαστής.

Ο Δημήτρης Οικονόμου συμφώνησε με αυτή την τελευταία δήλωση του Πορτοσάλτε, εξηγώντας πως «είναι μεγαλύτερο το κόστος τώρα για την κυβέρνηση, παρά όταν έγινε. Κι αυτό είναι φοβερό, δεν έχει ξαναγίνει. Λογικό μεν, αλλά δεν έχει ξαναγίνει δε».

Η ενόχληση σε ορισμένους κύκλους από τον δυναμισμό που επιδεικνύουν οι συγγενείς των θυμάτων είναι ξεκάθαρος. Viral και ο Πορτοσάλτε!

Viral Είδηση Νο1

«Η Καρυστιανού θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ!». Αβάσιμα και απρόκλητα, η συγκεκριμένη φήμη κυκλοφόρησε από τα social media και σε λίγες ώρες έγινε «είδηση». Φυσικά και δεν υπήρχε καμία δόση αλήθειας στον ισχυρισμό. Ήταν η πρώτη προσπάθεια να πληγεί το προφίλ της Καρυστιανού, μετά την ομιλία της, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, εκεί όπου πέτυχε να υπερψηφιστεί το αίτημα να αφεθεί ανοιχτή η αναφορά για το δυστύχημα των Τεμπών.

Γιατί όμως ξεκίνησε αυτή η φήμη για την πρόεδρο του συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023»; Προσδίδοντας κομματική ταμπέλα στην Καρυστιανού επιχείρησαν να την παρουσιάσουν ως μια γυναίκα που θα εξαργυρώσει αυτόν τον αγώνα με μια θέση στην Ευρωβουλή. Προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ως μια γυναίκα με δική της ατζέντα, που εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη θλίψη από την απώλεια του παιδιού της προς όφελός της. Χυδαίο; Ναι. Αναμενόμενο, επίσης!

Για την ιστορία, την επομένη κιόλας η Μαρία Καρυστιανού διέψευσε την «πληροφορία».