Τον Μίλτο Τεντόγλου τον αγαπάμε για πολλούς λόγους και τα έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές. Και όχι άδικα. Είναι ατομάρα. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι ειλικρινής. Αφοπλιστικά ειλικρινής. Ακομπλεξάριστος. Κουλ και ζεν. Έχει χιούμορ. Και άλλα πόσα που θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε για να πλέξουμε το εγκώμιο του, αλλά δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.

Αυτη την φορά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε συνέντευξη τους στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» μίλησε μεταξύ άλλων για τις συνθήκες αλλά και τις εγκαταστάσεις στις οποίες καλούνται να προπονηθούν και να αποδώσουν οι αθλητές της χώρας μας.

Ο Τεντόγλου προχώρησε σε μια αποκάλυψη για υπουργό που τον έχει πάρει τηλέφωνο, του έχει τάξει τον ουρανό και τ’ άστρα, στάδια για να μπορούν να προπονείται αυτός και οι συναθλητές του, και τελικά δεν έγινε …τίποτα. Όπως εξήγησε ο Μίλτος Τεντόγλου, δεν έγινε κανένα έργο και αυτό δεν τον πειράζει, αλλά το ότι προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν με αυτές τις υποσχέσεις είναι κάτι που τον ενοχλεί πολύ.

«Έχει καταντήσει αστείο, κι εγώ και ο προπονητής μου έχουμε σταματήσει πια να ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Είναι χάλια, πραγματικά. Αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν με ενοχλεί που κάνουμε προπόνηση εκεί μέσα, τόσα χρόνια το έχουμε συνηθίσει. Εμένα με ενοχλεί που δίνουν υποσχέσεις κάποιοι και δεν τις τηρούν, συνεχείς υποσχέσεις. Σε μένα τα τελευταία επτά χρόνια, στον Πομάσκι εδώ και τριάντα χρόνια», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Είναι αστείο βασικά αλλά να σας πω… Εμένα με έχει πάρει ένα υπουργός τηλέφωνο και με έχει ρωτήσει πρώτα τι θα ήθελα να αλλάξει εκεί που κάνω προπόνηση. Τίμιο. Και του είπα εγώ για κάτι ελάχιστο, για την άμμο, τον κλιματισμό που δεν έχουμε καλώδια γιατί κλιματισμό έχει, τα καλώδια δεν έχουμε. Και μου λέει “Όχι, δεν θα κάνουμε αυτά μόνο θα κάνουμε περισσότερα”. Μου είπε για όλα τα βοηθητικά στάδια στο ΟΑΚΑ, μπλα, μπλα, μπλα, για πάρα πολλά πράγματα. Δεν έχει γίνει τίποτα προφανώς», συνέχισε ο Έλληνας άλτης.

«Και δεν με πειράζει που δεν τα φτιάχνουν, με πειράζει η κοροϊδία. Που λένε δημόσια πως δίνουν τόσα λεφτά και έχουν κάνει τόσα πράγματα και δεν έχουν κάνει τίποτα. Αν έρθει ο άλλος και μου πει, ο υπουργός για παράδειγμα να έρθει να μου πει πως δεν μπορούν να φτιάξουν τίποτα, πως δεν έχουν λεφτά, θα το εκτιμήσω. Θα πω ΟΚ και τι να κάνουμε αφού έτσι έχουμε συνηθίσει κιόλας. Αλλά την κοροϊδία δεν την μπορώ», σημείωσε.

Εκτός πολλές αθετημένες υποσχέσεις που έχει ακούσει στη ζωή του, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για τα όνειρά του και για τις επιδόσεις του στο άλμα εις μήκος, για το αγαπημένο του μπουζούκι, τα video games, τα κόμικς manga, τον “μάγκα” προπονητή του και …τα μπέργκερ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως δεν έχει αλλάξει τις παρέες του από τότε που μεγάλωσε στα Γρεβενά. «Οι περισσότεροι φίλου μου», είπε, «έχουν φύγει στη Γερμανία. Βρήκαν δουλειά εκεί».

Τόνισε πως οι δύο φίλοι του που έμειναν στην πόλη δουλεύουν σε φούρνο. Ανέφερε πως δεν θέλει να αλλάξει. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρώτησε τι θα έλεγε στα παιδιά που τον βλέπουν και τον θεωρούν πρότυπο. «Δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά πράγματα, ούτε να πιέζω κανέναν. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει, να είναι ελεύθερος. Αν βάλει κάποιον στόχο να το προσπαθήσει, να δοκιμάσει, να το πιστέψει…», είπε.

Όσον αφορά στη νοοτροπία με την οποία προσεγγίζει το άθλημα που υπηρετεί, ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε πως βλέπει τον στίβο σαν παιδί, σαν παιχνίδι. «Ακόμα σαν παιχνίδι τον βλέπω τον στίβο, έτυχε να είμαι καλός σε αυτό», δήλωσε.

Ο μεγάλος του στόχος στο μήκος είναι η επίδοση των 8,75 μ.. «Βάζω πάρα πολλούς στόχους, φέτος έχω Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς αλλά ναι οι Ολυμπιακοί ας πούμε πως είναι ο μεγαλύτερος στόχος. Ο άλλος στόχος μου είναι και ένα μεγάλο ρεκόρ, αυτό που μου ξέφυγε φέτος να το κάνω του χρόνου. Θα ήταν τέλειο αν ήταν 8.75μ., το 8,75 μ. ο μεγάλος στόχος».

«Στα όνειρά μου δεν βλέπω ποτέ ότι κάνω άλμα εις μήκος. Βλέπω ότι κάνω τριπλούν, ότι κάνω μεγάλα άλματα. Νιώθω ότι πετάω, φανταστική αίσθηση» δήλωσε. Ανέφερε πως δεν του αρέσουν τα social media και όσο μπορεί τα αποφεύγει, ενώ στην Αθήνα βγαίνει σπάνια και πηγαίνει για φαγητό ή σινεμά. Είπε, δε, πως αν δεν ήταν άλτης θα του άρεσε να γίνει μάγειρας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε και την μεγάλη του αγάπη για το μπουζούκι το οποίο έμαθε από μικρή ηλικία, ενώ έπαιξε και για χάρη της εκπομπής κάποια τραγούδια που θυμάται προσπαθώντας να “ξεσκουριάσει”.

“Δεν κάνω διατροφή, ακούω το σώμα μου. Αν θέλει να ακούει γλυκά, θα φάω γλυκά. Θα φάω μπέργκερ, πίτσα. Το ακούω πάντα! Έχω καλό μεταβολισμό. Είμαι σταθερά στα κιλά μου εδώ και χρόνια και δεν αλλάζω. Είμαι 72 κιλά εδώ και χρόνια”.

Τέλος, με λόγια λατρείας αναφέρθηκε στον προπονητή με τον οποίο είναι μαζί εδώ και πολλά χρόνια, τον Γιώργο Πομάσκι δηλώντας χαρακτηριστικά πως “ο προπονητής μου είναι πολύ μάγκας”.

Και συ ρε Μίλτο, είσαι πολύ μάγκας και ωραίος τύπος, θα πούμε εμείς για άλλη μια φορά.