Η δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η Κυριακή των μεγάλων ανατροπών. Ο Κώστας Μπακογιάννης χάνει τον δήμο Αθηναιών από τον Χάρη Δούκα, που από το 14,19% εκτοξεύτηκε στο 55,96%.

Το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία είναι φανερά μουδιασμένο, γιατί οι πολιτικοί που στήριξε ο πρωθυπουργός δεν εκλέχθηκαν. Δεν είναι μόνο ότι χάθηκαν οι δύο μεγάλοι δήμοι της χώρας, που πέρασαν σε πράσινα χέρια, αλλά από τις έξι περιφέρειες που πήγαν στον δεύτερο γύρο μόνο ο υπόψηφιος της Πελοπονήσσου που είχε το επίσημο χρήσμα της ΝΔ κατάφερε να κερδίσει.

Ειδικότερα, Χάρης Δούκας και Στέλιος Αγγελούδης κέρδισαν τον δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, εκτοπίζοντας με μεγάλη διαφορά τους Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στην Πάτρα θριάμβευσε εκ νέου ο Κώστας Πελετίδης του ΚΚΕ. Στο Χαλάνδρι επανεκλέχθηκε ο Σίμος Ρούσσος, που είχε βάλει στο μάτι ο Άδωνις Γεωργιάδης και «απειλούσε» τους Χαλανδριώτες να ψηφίσουν την υποψήφια της ΝΔ.

Σε ότι αφορά τις περιφέρειες, ο Κώστας Αγοραστός της Θεσσαλίας, που επλήγει ανεπανόρθωτα από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, έχασε από τον Δημήτρη Κουρέτα, που είχε στήριξη ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ. Σε Δυτική Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο οι πολίτες δεν επέλεξαν τον επίσημο υποψήφιο που υπέδειξε η Νέα Δημοκρατία.

Η εκλόγική βραδιά σχολιάστηκε ανάλογα στο Twitter. Άλλωστε, μιλάμε για τον τελευταίο μεγάλο περίπατο του κ. Μπακογιάννη. Ή μάλλον την τελευταία του έξοδο.

Την παράσταση βέβαια έκλεψε η Σία Κοσίωνη και η παγωμένη αντίδραση της όταν έμαθε on air για την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη.