Το debate για τη μάχη της Αθήνας μεταξύ του δημάρχου της καρδιάς μας Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και διήρκησε σχεδόν δύο ώρες. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τον κύριο Μπακογιάννη να μιλά για άλλη μια φορά για το περίφημο έργο του, τον Μεγάλο Περίπατο και παραδέχθηκε ότι ναι μεν έγιναν λάθη και κάποιες καθυστερήσεις, που εξόργισαν, αλλά, κατά τον ίδιο, το αποτέλεσμα «αποζημιώνει».

Αναφερόμενος στον Μεγάλο Περίπατο, ο κ. Δούκας είπε πως «σαν πολίτης εκνευρίζομαι, σαν καθηγητής εξοργίζομαι διότι είναι μια απλή διαπλάτυνση» ενώ για τα δέντρα που φυτεύτηκαν τελικά μετά από διάφορες εναλλαγές σημείωσε ότι «δείχνει ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο». Πέφτουμε από τα σύννεφα να πούμε σε αυτό το σημείο, γιατί φαινόνταν πως όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου.

Οι ενότητες που κλήθηκαν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι ήταν αναφορικά με τη λειτουργία της πόλης, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και την ανθεκτικότητα, τις υποδομές/ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και την ελεύθερη ενότητα.

Το debate προσέλκυσε την προσοχή και των χρηστών του Twitter/X, όπου σχολίασαν τις απαντήσεις και τις τοποθετήσεις των δύο υποψηφίων.