Έχω μια αρρωστημένη εντύπωση πως τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, πλέον, δεν αγωνίζονται για να εκπληρώσουν το βασικό του καθήκον, που είναι η διαιώνιση της ζωής. Έχω την εντύπωση πως θέλουν να καούν, μην αντέχοντας άλλο τα βασανιστήρια στα οποία τα υποβάλλουμε, ζώντας σε μια χώρα «φανταστική»: Οι περιγραφές των τρίτων δεν συμφωνούν ποτέ με αυτό που ο ίδιος βιώνεις.

Αν δεν με πιστεύετε διαβάστε παρακάτω τι μας έκαψε τα δύσμοιρα εγκεφαλικά μας κύτταρα και σκεφτείτε πώς περιγράφουν τη χώρα μας.

Ο Μέγας Διδάσκαλος έχει μια άλλη απάντηση για την Αφρικανική Σκόνη

Σαν να μην έφτανε που η αφρικανική σκόνη κρεμόταν πάνω από το κεφάλι μας, ήρθε και ο Γρηγόρης Πετράκος για να το τρυπήσει, να κάψει τα ταλαιπωρημένα μας εγκεφαλικά κύτταρα με την τοποθέτησή του για το φαινόμενο. Τοποθέτηση που βασιζόταν στην άρνηση των εξηγήσεων που δόθηκαν, αλλά δεν έδωσε νέα δεδομένα. Δεν μας έκανε σοφότερους. Ο Μέγας Αναγνώστης του Κόσμου και των Καιρών, λοιπόν, δεν πείστηκε. «Λες και δεν έχει ξαναφυσήξει» ήταν η ατάκα που έκανε γκελ στο κείμενο που πόσταρε στα social media του.

Προτελευταίοι στην Ευρώπη -κουράγιο, πιάνουμε πάτο οσονούπω

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής» δήλωνε ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αυτή τη δήλωση πρέπει να συμφωνούν περί τα 2.115.322 πολίτες που τον ψήφισαν και άντε άλλοι 400.000 χοντρικά Έλληνες που μπορεί να μην ψήφισαν. Οι υπόλοιποι, περί τα 7.500.000, βλέπουμε αναστενάζοντας τα στοιχεία της Eurostat, που μας εμφανίζουν στην προτελευταία θέση των Ευρωπαϊκών κρατών σε ό, τι έχει να κάνει με την αγοραστική δύναμη. Ακραία φτηνιάρηδες, δηλαδή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΝΥΤ η -τελευταία- Βουλγαρία δυναμώνει και θα χρειαστεί να δώσουμε μεγάλο αγώνα για να καταλήξουμε ουραγοί της Ευρώπης.

Βέβαια, αυτός ο δείκτης μπορεί και να μην ενδιαφέρει πολύ την κυβέρνηση. Αλλά το μυαλό μας τηγανίζεται κάθε φορά που ανακοινώνεται και ένα νέο οικονομικό θαύμα που πέτυχε η κυβέρνηση, αλλά στις 25 του μήνα μένουμε με ένα 20ικο στην τσέπη. Ναι, συγγνώμη που γινόμαστε δυσάρεστοι στα 2,5 εκατ. των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά «νηστικό αρκούδι δεν πανηγυρίζει». Συγγνώμη και πάλι!

Βουλευτές σε ρόλο μπουζουκόβιων

Σε αυτήν την πολύ σημαντική μάχη για την τελευταία θέση στην Ευρώπη, σύμμαχοί μας είναι οι βουλευτές μας. Το περίφημο αλάθητο του Ελληνικού λαού -που συναγωνίζεται αυτό του Πάπα- έχει φέρει στη Βουλή νηφάλιους, ψύχραιμους, οραματιστές, δημοκράτες, κάποια από τα καλύτερα φυντάνια που κυκλοφορούν εκεί έξω. Έχοντας μπερδέψει το Κοινοβούλιο με τα μπουζούκια, δύο βουλευτές ξεκίνησαν μια λογομαχία που εν τέλει λύθηκε ακριβώς έξω, όπου έδωσαν ραντεβού για ξύλο. Ναι, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον βουλευτή από έναν θαμώνα μπουζουκιών στις μέρες μας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος λοιπόν επιτέθηκε στον Βασίλη Γραμμένο. Αυτούς τους δύο επέλεξε ο Ελληνικός λαός για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά του και να πάνε την κοινωνία ένα βήμα παραπέρα.

Όσο γράφω, νιώθω τη Βουλγαρία να πλησιάζει. Πατώντας εδώ θα βρείτε διάφορα νταηλίκια πολιτικών ανά τους καιρούς.

Το δράμα του Γιάννη Καλλιάνου

Θερμά συλλυπητήρια στον Γιάννη Καλλιάνο που έχασε τον πατέρα του. Ο άνθρωπος Γιάννης Καλλιάνος έχει την αμέριστη συμπάθειά μας, βιώνοντας αυτή την πολύ θλιβερή περίοδο.

Όμως ο Γιάννης Καλλιάνος είναι και βουλευτής. Ένας πολιτικός που υπερψήφισε κάθε νομοσχέδιο για τον ακρωτηριασμό της δημόσιας υγείας. Ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος θέλησε να μοιραστεί από τα social media του την οργή του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο άρρωστος πατέρας του. Ενώ Ελληνικός λαός του έχει δώσει τη δυνατοτήτα να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να μοιραστεί αυτήν την εμπειρία με τους συναδέλφούς του, προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση.

Το να μοιράζεται ένας βουλευτής το δράμα του στα social media φανερώνει ίσως μια αδυναμία κατανόησης του ρόλου που του έχει εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός. Δηλαδή εμείς, οι απλοί πολίτες, που πηγαίνουμε τους εαυτούς μας και τους συγγενείς μας στα δημόσια νοσοκομεία, τι θα πρέπει να κάνουμε; Πόσο αδύναμοι, αβοήθητοι, ανυπεράσπιστοι, αναλώσιμοι είμαστε;