Το πρόσφατο «λουκέτο» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αμαρουσίουόταν διαπιστώθηκε ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας, προκαλεί ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσεχείς αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Στο επίκεντρο, οι δυο sold out συναυλίες των Coldplay, οι οποίες ήταν να διεξαχθούν το διήμερο 8-9 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, ο τραγουδιστής της μπάντας, Κρις Μάρτιν, τοποθετήθηκε για το θέμα με μια σειρά από “tweets”.

Για να αναλογιστεί κανείς το μέγεθος και τη δημοφιλία του βρετανικού συγκροτήματος αρκεί να θυμίσουμε ότι η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου 2023 στις 9 το πρωί και τα «μαγικά χαρτάκια» εξαφανίστηκαν μέσα σε τρία 24ωρα.

Συνολικά διατέθηκαν 122.000 εισιτήρια και για τις δύο εμφανίσεις των Coldplay στο ΟΑΚΑ, το μοναδικό στάδιο στη χώρα που μπορεί και φιλοξενεί μεγάλα συναυλιακά γεγονότα. Εκεί έχουν εμφανιστεί μεγαθήρια της ροκ και ποπ μουσικής σκηνής όπως οι Rolling Stones, οι U2, οι AC/DC, η Μαντόνα, ο Τζόρτζ Μάικλ και πολλοί άλλοι.

Από τα 122.000 εισιτήρια, τα 40.000 αγοράστηκαν από φαν του συγκροτήματος από το εξωτερικό κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα κλείστηκαν και τα αντίστοιχα αεροπορικά εισιτήρια.

Ενδεικτικό είναι ότι το διήμερο 8-9 Ιουνίου 2024, στην Αθήνα, τα εναπομείναντα διαθέσιμα καταλύματα είναι ελάχιστα κάτι που σημαίνει ότι αυτοί που πρόκειται να έρθουν από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν την συναυλία, έχουν ήδη τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και της διαμονής τους, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις κανονικές χώρες και πόλεις του κόσμου όταν είναι να πραγματοποιηθούν γεγονότα παρόμοιας εμβέλειας και απήχησης.

Με το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Σταδίου να βρίσκεται στον αέρα και τους ειδικούς να κάνουν λόγο για «λουκέτο» διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους και βλέπουμε, καθώς είναι άγνωστο πότε θα παραδοθεί η νέα σχετική μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα απαντάει στην προηγούμενη μελέτη για την στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα, μια πιθανή ματαίωση της συναυλίας των Coldplay ισοδυναμεί με καταστροφή για τις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα.

Ναι μεν το βρετανικό συγκρότημα θα βρει τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά καθώς αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις θα σπεύσουν να προσφέρουν ακόμα και δωρεάν τα γήπεδα τους, όμως την ίδια στιγμή, αντίστοιχα ονόματα που έχουν συζητήσει εδώ και 1,5 με 2 χρόνια το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στη χώρα μας την χρονική περίοδο 2024-2025, αναμένεται να ακυρώσουν.

Το αποτέλεσμα είναι η χώρα μας να σβηστεί από τον χάρτη των μεγάλων συναυλιακών γεγονότων.

Coldplay: Τα εμπόδια και οι διαπραγματεύσεις

Η πιθανότητα να μεταφερθεί η συναυλία των Coldplay στο Καλλιμάρμαρο, στον ιστορικό αυτό χώρο, βρίσκεται υπό συζήτηση ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι μετρήσεις.

Οι κερκίδες του μπορούν να φιλοξενήσουν 60.000 κόσμου, όμως δεν είναι σίγουρο αν το Παναθηναϊκό Στάδιο μπορεί να υποστηρίξει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της συναυλίας που είναι υπεύθυνο για το οπτικοακουστικό υπερθέαμα που προσφέρουν οι Coldplay.

Και φυσικά για να αλλάξει ο συναυλιακός χώρος, πρέπει να συμφωνήσει και το ίδιο το συγκρότημα.

Το βέβαιο είναι ότι σε περίπτωση που η συναυλία γίνει στο Καλλιμάρμαρο, το στάδιο που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, τα οφέλη που θα αποκομίσει η Αθήνα και η Ελλάδα από την προβολή της συναυλίας σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι πολλαπλά.

Για να φτάσουμε έως εκεί όμως πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ολυμπιακού Σταδίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της High Priority, Γιάννη Μαραγκουδάκη, οποίος εκπροσωπεί ταυτόχρονα ως νομικός σύμβουλος και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, υπάρχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης της εταιρείας με το ΟΑΚΑ, ενώ έχει καταβληθεί και η σχετική προκαταβολή μισθώματος.

Εν όψει των ανωτέρω, η εταιρεία αναμένει επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την ημερομηνία παράδοσης του έργου που θα διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση την πραγματοποίηση των δύο συναυλιών που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

Πηγή: intronews