Η εξαγορά του Twitter από τον ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, έφερε αρκετές ανατροπές και αλλαγές στο αγαπημένο μέσο. Που πλέον, είναι το πρώην Twitter, μια και ο δισεκατομμυριούχος Μασκ αποφάσισε μια ωραία πρωία να του αλλάξει το όνομα και το logo σε X. Οι αλλαγές όμως, δεν σταματούν εδώ. Μετά τις μαζικές απολύσεις εργαζόμενων, τα χρέη της εταιρείας και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων, την ακύρωση του ελέγχου περιεχομένου και την αποκατάσταση αποκλεισμένων λογαριασμών, όπως αυτός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Μασκ σκέφτεται να εφαρμόσει μηνιαία συνδρομή σε όλους τους χρήστες του Χ. Θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχει την πλήρη εξαφάνιση των bots.

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Έλον Μασκ εξήγησε ότι η πληρωμή για την πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι ψεύτικοι λογαριασμοί. «Προσανατολιζόμαστε στην επιβολή ενός μικρού μηνιαίου ποσού για τη χρήση του συστήματος».

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX δεν αποκάλυψε πόσο θα κοστίζει το νέο σχέδιο στους χρήστες του X ή τι πρόσθετες δυνατότητες θα έχουν οι συνδρομητές.

Ήδη υπάρχει το X Premium, όπου κοστίζει 8 δολάρια μηνιαίως στις ΗΠΑ. Η τιμή βέβαια διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης. Ωστόσο, ο Μασκ είπε ότι εξετάζει πιο φθηνές επιλογές για τους χρήστες. «Σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη τιμή».

Αν επιβληθεί μηναία συνδρομή στο X, υπάρχχει μεγάλος κίνδυνος η πλατφόρμα να χάσει μεγάλο μέρος των χρηστών της, κάτι που θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα διαφημιστικά της έσοδα, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Μασκ, η πλατφόρμα αριθμεί 550 εκατομμύρια χρήστες που δημιουργούν έως και 200 ​​εκατομμύρια δημοσιεύσεις την ημέρα.