Το ιδανικό είναι να είσαι κάπου μακριά από τη συνήθη, να απολαμβάνεις το 3ημερο, τον καλό καιρό και την παρέα. Αλλά ΟΚ, και στη βάση σου να ξέμεινες τα πάντα είναι mindset. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και καλά θα περάσεις.

Μέσα σε όλα, μπορείς να βάλεις και στο πρόγραμμά σου να ξεκινήσεις καμία σειρούλα. Το Netflix να ‘ναι καλά και επιλογές έχεις ένα σωρό. Εμείς εντοπίσαμε 3. Μια που είναι το «new hot thing» της πλατφόρμας, ένα – ταπεινή μας γνώμη – από τα καλυτέρα animation εκεί έξω και κάτι που έγινε κλασική αξία, σαν το παλιό καλό κρασί υπό μια ή και πολλές έννοιες.

Netflix: 3 σειρές για να πατήσεις play τώρα που ‘χεις χρόνο

3 Body Problem (Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων)

Μόλις βγήκε, φρέσκο, φρέσκο. Φιλόδοξο, επιβλητικό. Σε είχαμε προϊδεάσει για το τι να περιμένεις (πάτα ΕΔΩ). Τι μας δίδαξε στην πράξη το νέο τηλεοπτικό πόνημα των δημιουργών του Game of Thrones; Τη αξία την υπομονής.

Θέλει να του δώσεις χρόνο αυτού του Προβλήματος (των 3 Σωμάτων). Να ξεπεράσεις τα ακαταλαβίστικα σημεία με ανοιχτό μυαλό και να αφεθείς στη ροή, στις αλληλουχίες των γεγονότων, στην υπόθεση.

Αλλά σε γενικές γραμμές ένα «μπράβο» πρέπει να το πούμε. Ελάχιστοι περίμεναν πως ένα τόσο περίπλοκο βιβλίο μπορεί να μεταφερθεί επιτυχώς on screen. Να όμως που συμβαίνει.

Δεν είναι η απάντηση του Netflix στο Game of Thrones. Είναι, όμως, πολύ καλή τηλεόραση και άκρως ενδιαφέρον. Αν πάλι δεν είσαι πολύ των sci-fi και απλώς αναζητάς κάτι νέο και ωραίο στην Νο1 υπηρεσία streaming εκεί έξω, το The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι είναι ταμάμ για σένα – και γι’ αυτό στα έχουμε πει.

Blue Eye Samurai

Και μόνο που βλέπεις 8,7 στο Imdb, ιντριγκάρεσαι. Και ορθώς. Μιλάμε για ένα κρυμμένο διαμάντι στο Netflix. Ένα animation από αυτά που εξυμνούν το είδος.

Μια ιαπωνική saga φιλτραρισμένη όμως και από δυτική σκοπιά (ένα πολιτισμικό mix που προκύπτει από τη διττή ταυτότητα των δημιουργών), μια συγκλονιστική ιστορία δοσμένη με εκπληκτικό τρόπο.

Είναι σαν ζωγραφιά αυτό που βλέπεις. Ένα κινούμενο έργο τέχνης, ένα roller coaster συναισθημάτων. Με χρώματα, εναλλαγές, καταστάσεις, έχεις συχνά την αίσθηση πως βλέπεις κάτι το ζωντανό.

Μια ιστορία εκδίκησης, κατά βάση, που θα σε κρατήσει τόσο ώστε να μη θες να κάνεις break ούτε για… τουαλέτα! Ζητήματα τιμής, διαφορετικότητας και ηθικής «παρελαύνουν» επί της οθόνης σε μια χορογραφία, συχνά ωμά βίαιη, αλλά πάντα ποιητική.

Έχουν πει πως αν ο Κουέντιν Ταραντίνο έκανε anime, θα έκανε το Blue Eye Samurai. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να «ψηθείς» για χάρη του «Γαλανομάτη Σαμουράι»;

The Kominsky Method

Δεν είναι καινούριο, έχουμε όμως την αίσθηση πως δεν πήρε ποτέ το χώρο και την προβολή που του έπρεπε. Μια από τις καλύτερες σειρές που διαθέτει το Netflix, μια μαύρη κωμωδία από αυτές που δεν περιμένεις να είναι τόσο μα τόσο to the point (και εξ αυτού χαίρεσαι διπλά όταν τις ανακαλύπτεις).

Ο Μάικλ Ντάγκλας βγάζει ερμηνευτικά πράγματα που δεν του είχαμε (ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη) πλάι στον θρυλικό Άλαν Άρκιν, που απεβίωσε το προηγούμενο καλοκαίρι και εδώ μας χαρίζει μια από τις τελευταίες εκπληκτικές ερμηνείες της σπουδαίας καριέρας του.

Θα δεις τα επεισόδια το ένα μετά το άλλο, σε ένα μάθημα ζωής που σου δείχνει πως ενίοτε, ναι, η ηλικία μπορεί να είναι απλώς και μόνο αριθμός. Θα γελάσεις (πολύ), θα προβληματιστείς, ακόμα πιο συνοπτικά: θα το ζήσεις.