Σε αντίθεση με τις ταινίες, το Netflix έχει αποκτήσει ενδιαφέρον για τις σειρές που μας έχει χαρίσει τελευταία. Και οι περισσότερες έχουν μπει στη λίστα για να τις δούμε τις επόμενες ημέρες – Πάσχα έρχεται, κάπως πρέπει να επενδύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε γράψει για τις πέντε ταινίες που είχαν κατακτήσει το ελληνικό Top10, επομένως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τις σειρές.

Το σκηνικό έχει αλλάξει στις σειρές του Netflix, σχετικά με τις πέντε καλύτερες που βλέπουν όλοι. Το Ripley, για παράδειγμα, δεν είναι πια στις κορυφαίες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τη δεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Αντ’αυτού την πρωτιά έχει κερδίσει μια νέα σειρά, που ομολογουμένως είναι τόσο σοκαριστική όσο και εθιστική. 

Οι πέντε σειρές που παρακολουθούν όλοι στο Netflix:

1. Baby Reindeer (Μικρό Ταρανδάκι)

Έχει συζητηθεί πολύ και δικαίως. Η σειρά που βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού Top10 στο Netflix, είναι τόσο κυνική και σοκαριστική που σε κολλάει. Το «Μικρό Ταρανδάκι» είναι η προσαρμογή του προσωπικού του show (με τον ομώνυμο τίτλο), του Σκωτσέζου συγγραφέα και κωμικού, Ρίτσαρντ Γκαντ, στο οποίο αφηγείται την αληθινή και πολυετή ιστορία εμμονικής παρενόχλησης.

Netflix

Το Μικρό Ταρανδάκι ακολουθεί τον Ντόνι. Έναν απογοητευμένο, απελπισμένο και εξουθενωμένο τύπο, εξαιτίας της γυναίκας που τον καταδιώκει για μήνες. Η αρχή της σειράς ξεκινά με τον ίδιο να μπαίνει σε ένα αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, προκειμένου να την καταγγείλει. Αλλά, ο αστυνομικός δεν έχει να του δώσει κάποια σημαντική βοήθεια. 

Προφανώς η ιστορία δεν είναι μόνο αυτή και κρύβονται πολλά από πίσω. Το «Μικρό Ταρανδάκι» βυθίζεται κυνικά στην πολυπλοκότητα των συναισθημάτων και τα όρια τους. Αξίζει να δει κανείς Netflix μόνο γι’αυτό.

2. Anthracite (Ανθρακίτης)

Δεν ξέρω γιατί αυτή η σειρά δεν έχει κάνει ντόρο (ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο), προφανώς όμως δεν είναι τυχαίο που το Anthracite είναι στη δεύτερη θέση του ελληνικού Top10 στο Netflix. Πρόκειται για έξι επεισόδια που τα έχουν όλα και κάνουν το εν λόγω θρίλερ, σκέτη απόλαυση. Δημιουργήθηκε από την Fanny Robert, η οποία εμπνεύστηκε από μία πραγματική μαζική αυτοκτονία που συνέβη στις γαλλικές Άλπεις, το 1995.

Η σειρά ξεκινά με αυτή τη μαζική αυτοκτονία, τοποθετώντας μας στο κλίμα. Η τοπική κοινωνία ανησυχεί και φοβάται. Τρεις δεκαετίες μετά, ένας φόνος προκαλεί ξανά την ίδια ανησυχία, αφού κύριος ύποπτος είναι ο αρχηγός της αίρεσης που αυτοκτόνησε. Αναζωπυρώνονται έτσι σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος, με τον ίδιο να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του. Στο μεταξύ, όλο αυτό το γοτθικό σπασένς, το δράμα και το μυστήριο που λαμβάνουν χώρα στο ορεινό χωριό, κάνουν την ατμόσφαιρα συναρπαστική.

Must σειρά στο Netflix για τις επόμενες ημέρες. 

3. The Gentlemen

Εδώ δεν έχουμε να γράψουμε και πολλά. Η σειρά που σκηνοθέτησε ο υπέρτατος Γκάι Ρίτσι δε λέει να φύγει από την πεντάδα. Το «The Gentlemen» στο Netflix, είναι η πρώτη σειρά που σκηνοθετεί έπειτα από 12 ταινίες και το αποτέλεσμα μάλλον αύξησε το κοινό του. Στη σειρά ο Γκάι Ρίτσι ακολουθεί τη γνωστή συνταγή του: Στιλιζαρισμένοι χαρακτήρες έτοιμοι για το απροσδόκητο, υπόκοσμος, ναρκωτικά, ξύλο, συνοδεία πολύ επιλεκτικής μουσικής. Το αποτέλεσμα είναι άρτιο, η δράση αμείωτη, κάποιες σκηνές επικές.

Η υπόθεση ακολουθεί τον Έντι Χάλστεντ, έναν πειθαρχημένο αξιωματικό, ο οποίος παρατάει τη στρατιωτική ζωή που τόσο απολαμβάνει για να αναλάβει το 500 χρόνων δουκάτο της οικογένειάς του μετά τον χαμό του πατέρα του. Ως δευτερότοκος γιος της οικογένειας, ο Έντι δεν περίμενε ποτέ πως ο πατέρας του θα παρακάμψει την παράδοση και τον πρωτότοκο γιο του, Φρέντι (Ντάνιελ Ιγκς) -ούτε εκείνος το είδε να έρχεται.

Netflix

Όμως η διαθήκη είχε ορισμένες πολύ ρητές εντολές. Ο Φρέντι, όπως κάθε τυπικός γόνος ξακουστής οικογένειας για τους οποίους έχουν γραφτεί εκατοντάδες θεατρικά έργα και μυθιστορήματα, είναι λίγο ελαφρόμυαλος, λίγο χρήστης ναρκωτικών ουσιών, λίγο ευκολόπιστος, λίγο όλα τα κακά που θα μπορούσε να είναι. 

Αν δεν την έχεις δει, τι περιμένεις;

4. 3 Body Problem

Εγώ την αλήθεια μου θα την πω γι’αυτή τη σειρά. Είναι εξαιρετικά γυρισμένη, αλλά παιδιά, τα μισά δεν τα κατάλαβα. Οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντάνιελ Βάις που είναι και οι δημιουργοί, ονόματα γνωστά προφανώς από το Game of Thrones, έκαναν καλή δουλειά ομολογουμένως. Αυτή τη φορά εμπνεύστηκαν από ένα βιβλίο-φαινόμενο. Το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, ξεπέρασε ένα σωρό ζητήματα λογοκρισίας από την κινεζική κυβέρνηση.

Η σειρά καταπιάνεται με μία υπαρξιακή απειλή, η οποία δεν είναι και τόσο φιλική στην ανθρωπότητα. Παρ’όλα αυτά, είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες, τόσες ακαταλαβίστικες λέξεις που κάπως χάνεσαι. Αξιζει από τη μία να δεις τη σειρά στο Netflix, κυρίως για το φινάλε της. Φαντάζομαι όμως πως όπως την προηγούμενη, έτσι κι αυτή, θα την έχεις δει σίγουρα. Επομένως πάμε στην πέμπτη σειρά του ελληνικού Top10.

5. Midsummer Night (Μια Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου)

Ένα δράμα που μας έρχεται από τη Νορβηγία. Το Midsummer Night του Netflix είναι ιδιαίτερο. Εδώ οι χαρακτήρες είναι απλοί άνθρωποι, με φυσιολογικά προβλήματα. Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι εσωτερικοί τους αγώνες και οι επακόλουθες νίκες, ενωμένα σε ένα είδος αστραφτερής γιρλάντας συναισθημάτων, κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει. Την μίνι σειρά σκηνοθέτησε ο Per-Olav Sørensen

Η σειρά καταπιάνεται με μία οικογένεια. Η υπόθεση ακολουθεί την Καρίνα που συγκεντρώνει την οικογένειά της για παραδοσιακές σουηδικές καλοκαιρινές διακοπές, αλλά η ευτυχής περίσταση πάει στραβά όταν βγαίνουν στο φως μακροχρόνια μυστικά. Το Midsummer Night δεν αφορά προβληματικούς ανθρώπους που υποκλίνονται στα προβλήματά τους. Έχει να κάνει με το να δουλέψουν μέσα από αυτά και να βγουν νικητές καθώς και να συγχωρήσουν το ασυγχώρητο στον εαυτό τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα.