Άμα είναι να κάνουν κάτι σαν το The Snowman, να μας συμπαθάνε, αλλά καλύτερα να το σταματήσουν κάπου εδώ, τώρα που είναι ακόμα νωρίς, τώρα που μπορούν να προλάβουν το κακό. Ο Μάικλ Φασμπέντερ προσπάθησε τότε, 2017 ήταν, να σώσει οτιδήποτε, αν σωζόταν, μάταιος κόπος. Αυτή τη φορά όμως, έχουμε ένα πάτημα ελπίδας, μια κάποια προσμονή, ακούγοντας πως Τζο Νέσμπο και Netflix ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Εν αρχή και κύρια, η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με το επίπεδο εμπλοκής του Νορβηγού «μπεστσελερίστα» συγγραφέα στο όλο project. Στον (ταλαίπωρο τον) Χιονάνθρωπο τους άφησε να πάρουν περιεχόμενο από το ομώνυμο βιβλίο του χωρίς να εμπλακεί στην απόδοση επί της οθόνης. Κάτι που εκ του αποτελέσματος ήταν μεγάλο λάθος (του).

Ο Τζο Νέσμπο το πήρε προσωπικά

Τώρα θα έχει και λόγο και κομβικό ρόλο στη (νουάρ) σειρά που ετοιμάζεται και η οποία θα έχει ως κεντρικό ήρωα τον Χάρι Χόλε, τον ιδιόρρυθμο αλλά τόσο χαρισματικό ντετέκτιβ που δημιούργησε η ζωηρή φαντασία και η πένα του.

Το «Harry Hole» (όπως είναι ο προσωρινός τίτλος) αντλεί υλικό από το «The Devil’s Star» (Το αστέρι του διαβόλου) και ο Τζο Νέσμπο θα έχει τον τελικό λόγο για το τι θα δούμε, πώς θα μεταφερθεί ο πνευματικός του κόπος. Θα κάνει, κοντολογίς, την προσαρμογή. Κάτι που ήταν στα βασικά των όρων της συμφωνίας του με το Netflix.

Για να μην έχουμε προφανώς ξανά σατιρικά memes σαν αυτά που γέννησε το “Mister police. You could have saved her. I gave you all the clues” της αφίσας του Snowman. Και κυρίως για να μην έχουμε ξανά «κράξιμo» από τους θεατές. Είναι κρίμα άλλωστε ο Χάρι Χόλε να πέφτει σε κακά χέρια. Λες και… τραβάει λίγα ο άνθρωπος σε κάθε υπόθεση που τον βάζει να αναλάβει ο Τζο Νέσμπο!