Δύσκολα ενώνεις μαζί τις λέξεις σινεφίλ και Netflix. Γι’ αυτά έχουμε κυρίως το Cinobo και σε μεγάλο βαθμό και το Ertflix. Όμως θα κάνουμε λάθος αν συνδυάσουμε τη Νο1 υπηρεσία streaming στον κόσμο αποκλειστικά με το εμπορικό σινεμά.

Γράφει ο Γιώργος Καραχάλιος

Στον αχανή κατάλογο ταινιών του Netflix προφανώς και υπάρχουν πιο «ψαγμένα» φιλμ. Σου προτείνουμε 4 εξ αυτών για να ξεφύγεις λίγο από εκεί που σε πάει ο αλγόριθμος, αν θες να δεις και κάτι διαφορετικό. Όχι δηλαδή για να σβήσει απλά η κούραση της ημέρας, αλλά για να μπεις σε μια διαδικασία και να το σκεφτείς και μετά. Έχει τη γοητεία του, αξίζει.

4 ταινίες τόσο… μη Netflix

The Hand of God (Το Χέρι του Θεού)

Για την πρώτη του ώρα, το The Hand of God είναι ένα πολύχρωμο ανέμελο ταξίδι ​ενηλικίωσης ενός νεαρού στη Νάπολη της δεκαετίας του 1980, που τρελαίνεται από χαρά μετά τη μεταγραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα στην ομάδα του.

Και ξάφνου, όλα αλλάζουν. Το κλίμα της ταινίας αλλάζει άρδην, λες και πατήθηκε ένας αόρατος διακόπτης. Ο πρωταγωνιστής καλείται να πάρει ορισμένες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του. Ένα αυτοβιογραφικό δράμα δια χειρός Πάολο Σορεντίνο τόσο όμορφο και τόσο χαοτικό όσο μόνο η ζωή μπορεί να είναι.

The Age of Innocence (Τα Χρόνια της Αθωότητας)

Δεν είναι από τις καλύτερες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν βαθμολογείται με 10/10 (για δες τελικά, γινόταν…), η Μισέλ Φάιφερ πείθει και δεν πείθει, η Γουαϊνόνα Ράιντερ μοιάζει με λάθος του κάστινγκ.

Όμως ακόμα κι έτσι, μιλάμε για… Σκορσέζε – Ντέι Λιούις. Αδύνατον να το προσπεράσεις παρά τις ατέλειες του. Θα δεις και τον έρωτα με άλλο μάτι…

I Am Thinking of Ending Things

Το λέμε εξ αρχής για να μην μας… βρίζεις μετά. Είναι δύσκολη ταινία. Πολύ δύσκολη. Δυσνόητη, αλληγορική, με πολλαπλά μηνύματα, φανερά και κρυφά. Αλλά είναι και τόσο μα τόσο ιντριγκαδόρικη κινηματογραφική εμπειρία.

Ο Τσάρλι Κάουφμαν μας παραδίδει ένα σουρεάλ, σκοτεινό φιλμ, που απαιτεί από εσένα ένα και μόνο πράγμα: Να της δώσεις όλη σου την προσοχή όσο διαρκεί. Και ό,τι βγει…

A Sun

Ταινιάρα. Νέτα σκέτα. Από αυτές που… τσατίζεσαι με το Netflix επειδή στις «κρύβει». Made in Taiwan, το A Sun είναι μια καθηλωτική εμπειρία.

Ενα οικογενειακό δράμα για την ανθρώπινη επαφή που ισορροπεί σε πολύ δύσκολα θέματα με ένα μοναδικό τρόπο. Σκοτάδι και φως. Φως και σκοτάδι…