Η πιο πολυαναμενόμενη εποχή για τους σινεφίλ καταφτάνει και η Nova, με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα της ΕΟΝ, είναι έτοιμη να προσφέρει την πιο hi-end εμπειρία στους συνδρομητές της. Με περισσότερο On Demand θέαμα και ακόμη πιο εύχρηστους τρόπους εύρεσης περιεχομένου και θεάματος, η Nova κάνει τη διαφορά προσφέροντας στους συνδρομητές της περιεχόμενο και εμπειρία χολιγουντιανών προδιαγραφών. Από την τεράστια βιβλιοθήκη της πλατφόρμας της ΕΟΝ, δύο είναι οι must watch ταινίες που ξεχωρίζουμε για αυτήν την εβδομάδα. Και είναι φυσικά Οσκαρικές.

Ο Αστακός

Ένας προσφάτως εργένης μετακομίζει σε ένα ξενοδοχείο γεμάτο με άλλους singles, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να βρουν σύντροφο σε διάστημα 45 ημερών, διαφορετικά θα μεταμορφωθούν σε ζώα.

H μαύρη κωμωδία του Γιώργου Λάνθιμου, πρώτη του αγγλόφωνη και εκείνη που τον καθιέρωσε στο διεθνές στερέωμα, παραμένει μια από τις κορυφαίες των 2010s. Έχοντας γοητεύσει στις Κάννες και κερδίζοντας μια αναπάντεχη υποψηφιότητα για Όσκαρ σεναρίου, το πολυβραβευμένο και πολυεπίπεδο σατιρικό δράμα του Έλληνα auter αποτελεί case study του weird wave κινηματογραφικού κινήματος.

Ο γαλαξίας αστέρων του Αστακού θέτει από μόνος του τον πήχη σε κινηματογραφικά Ιμαλάια: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Τζον Σι Ράιλι, Λεά Σεϊντού, Μπεν Γουίνσο θα αποτελούσαν ένα ονειρικό καστ στα χέρια κάθε σκηνοθέτη και τα απαραίτητα εργαλεία για να φτιαχτεί ένα κινηματογραφικό έπος. Μόνο που το συγκεκριμένο φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λάνθιμου.

Και ξέρεις, ε, στην EON On Demand μπορείς να το παρακολουθήσεις όποια στιγμή επιλέξεις εσύ! Και αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις, τότε μπορείς να την κατεβάσεις στη φορητή συσκευή σου και να την παρακολουθήσεις ακόμη και χωρίς internet.

Tar

Με φόντο τον διεθνή κόσμο της δυτικής κλασικής μουσικής, η ταινία επικεντρώνεται στη Λίντια Ταρ, που θεωρείται ευρέως μία από τις μεγαλύτερες εν ζωή συνθέτες-μαέστρους και η πρώτη γυναίκα διευθύντρια μεγάλης γερμανικής ορχήστρας.

Η Κέιτ Μπλάνσετ έχει στο ενεργητικό της σημαντικές ερμηνείες – αποδείξη πως πρόκειται για ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα ταλέντα της γενιάς της. Ο ρόλος της στο Ταρ, όμως, είναι εκείνος που την καθιστά ως μια αδιαφιλονίκητη, all time classic ηθοποιός. Αυτό ακριβώς είναι και η ταινία. Μια μεγαλειώδης κλειδαρότρυπα σε έναν κόσμο παντοδύναμων ανθρώπων, εκεί όπου η μουσική σκεπάζει κάθε θόρυβο ή παραφωνία. Τουλάχιστον μέχρι την τελευταία νότα. Μέχρι να αρχίσει, συμβαίνουν πολλά. Ειδικά όταν πρόκειται για μια γυναίκα που οδηγείται από το πάθος.

Μια ταινία κυνική, τυλιγμένη σε έναν επίπλαστο ρομαντισμό, που θα σε κάνει να κολλήσεις ακόμη και με το soundtrack της.

Και ξέρεις, ε, μπορείς άνετα να ψάξεις την επόμενη, ανάλογου περιεχομένου. Στην ΕΟΝ Οn Demand της Nova όλα γίνονται με ευκολία!