Το Ertflix είναι αυτό το χάδι που μας λείπει μια χειμωνιάτικη Κυριακή, σαν τη σημερινή. Είναι αποδεδειγμένο πια πως η πλατφόρμα αποτελεί την ιδανική λύση όταν μάταια αναζητάμε μια καλή ταινία στις άλλες streaming πλατφόρμες. Συνήθως καταλήγουμε να χάνουμε τον χρόνο μας και τελικά είτε βλέπουμε κάτι πάρα πολύ κακό, είτε κατά τη διάρκεια της ταινίας χαζεύουμε περισσότερο στο Instagram, στα μηνύματα, στα emails και ούτω καθεξής, παρά στην ίδια την ταινία. Γι’αυτό το Ertflix είναι εγγύηση, γιατί μας βγάζει από αυτό το βαρίδιο.

Και ακριβώς επειδή σήμερα ενδείκνυται περισσότερο για καναπέ και χαλάρωση, σκεφτήκαμε να σε βγάλουμε εμείς από τη δύσκολη θέση της αναζήτησης και να σου δώσουμε στο πιάτο τρεις ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις στο Ertflix και να μην απογοητευτείς. 

Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο

Αυτή η ταινία στο Ertflix είναι πρώτα απ’όλα έμπνευση στριμωγμένη σε 104 λεπτά. Είναι μια υπενθύμιση πως η γνώση δεν γνωρίζει σύνορα. Έχει βέβαια και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον υπέροχο και ταλαντούχο ηθοποιό Ντεβ Πάτελ, ο οποίος μπορεί να μην κέρδισε κάποιο βραβείο για αυτή την ταινία, ήταν όμως υπέροχος.

Το «The Man Who Knew Infinity» του Ματ Μπράουν που κυκλοφόρησε το 2015, ακολουθεί την αληθινή ιστορία του Σρινιβάσα Ραμανούτζαν που παρά το γεγονός πως δεν είχε πανεπιστημιακές σπουδές, άνοιξε νέους δρόμους στα μαθηματικά. Επί της ουσίας εξερευνά ενδελεχώς την τρομακτική ευφυία αυτού του Ινδού -που είχε αποτύχει στις σπουδές του εξαιτίας της εμμονικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των μαθηματικών-, ο οποίος το 1913 αποφάσισε να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον Τζ. Χ. Χάρντι, τον επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.

@ IMDB

Ο Σρινιβάσα Ραμανούτζαν έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης», ο άνθρωπος που θα αναστάτωνε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Στην ταινία παρακολουθούμε και τους δεσμούς του Ραμανούτζαν με την Ινδία, τους ανθρώπους που άφησε πίσω, αλλά και την ρατσιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε ο ίδιος.

Κάποτε στο… Χόλιγουντ

Υπάρχουν ταινίες που έχεις προσθέσει σε μια λίστα με εκείνες που κάποια στιγμή πρέπει να παρακολουθήσεις και το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» ίσως είναι μία από αυτές. Το Ertflix πάντως την έκανε διαθέσιμη στη βιβλιοθήκη του, οπότε τώρα δεν έχεις καλή δικαιολογία.

Η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, απέσπασε συνολικά 109 υποψηφιότητες για βραβεία. Όμως το σημαντικό δεν είναι οι υποψηφιότητες, όσο ότι παρελαύνει ένα μεγάλο καστ σπουδαίων ηθοποιών, εκτός από τον Μπραντ Πιτ και τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

@ IMDB

Η ιστορία ξεκινά στο 1969, στη κινηματογραφική βιομηχανία του Λος Άντζελες. Ένας τηλεοπτικός αστέρας σειράς γουέστερν του ’50, αγωνίζεται να κρατήσει την καριέρα του, τη δόξα και τη φήμη του στα όρια του αξιοπρεπούς. Παράλληλα φροντίζει να βρίσκει δουλειά στον κασκαντέρ κολλητό του. Λεπτομέρεια: έχει για γείτονες τη Σάρον Τέιτ και τον Ρομάν Πολάνσκι. 

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ

Η συγκινητική αυτή ταινία που έφερε το Ertflix στη βιβλιοθήκη του, χάρισε στον Κεν Λόουτς, τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών. Και όχι άδικα, εδώ που τα λέμε. Το «I, Daniel Blake» παρουσιάζει την άνευ προηγουμένου οδύσσεια της γραφειοκρατίας, που λίγο πολύ όλοι έχουμε ζήσει. Οι ατελείωτες ώρες αναμονής στο τηλέφωνο, με την απίστευτα ενοχλητική μουσική να ηχεί στα αυτιά, κάτι σου λέει, σωστά;

@ IMDB

Η ιστορία λοιπόν ακολουθεί τον Ντάνιελ Μπλέικ, έναν 59χρονο ξυλουργό από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.