Νομίζαμε πως ο Φλεβάρης θα ταν… Κουτσοφλέβαρος στο Netflix όταν ρίξαμε για πρώτη φορά μια ματιά στις σειρές που μας περίμεναν. Κάναμε, ευτυχώς, λάθος. Η καλή μας η υπηρεσία streaming, μας πρόσεξε τελικά, μας έφερε ωραία πραγματάκια.

Γράφει ο Γιώργος Καραχάλιος

Το Νο1 της εποχής το αποδεικνύει. Ήταν σχεδόν τρέλα να τα βάλεις με κάτι θρυλικό, κάτι απίστευτα πετυχημένο. Ωστόσο το Avatar: The Last Airbender της νέας εποχής αποδεικνύεται μια πολύ καλή επανέκδοση, με το δικό της στιλ, με τους δικούς της όρους.

Φρέσκο στην 5άδα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και ένα ντοκιμαντέρ που θα σε κάνει αρκετές φορές να νιώσεις άβολα, αμήχανα και τρομακτικά – το θέμα που καταπιάνεται είναι απότοκο της σύγχρονης εποχής και μας αφορά όλους με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Όσο για τα υπόλοιπα του best of σειρών της εποχής στο Netflix, θα το θέταμε ως εξής: Το καλό πράγμα πάντα βρίσκει τρόπο να μείνει στον αφρό. One Day, House of Ninjas και Griselda είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Αλλά ως κοινό έχουν τούτο: Είναι πολύ πάνω του μέσου όρου. Και αυτό αναγνωρίζεται από το κοινό.

Netflix: Οι σειρές που βλέπουν όλοι αυτήν την εποχή

#1 Avatar: The Last Airbender (Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου)

Το βάρος της ιστορικής σύγκρισης που κουβαλάει είναι τεράστιο. Πώς να τα βάλεις με κάτι που για τους (πάρα πολλούς) φαν του είναι ιερό, μονάκριβο και αγαπημένο; Όμως το στοίχημα μάλλον κερδήθηκε. Στο μέτρο του εφικτού.

Αυτή η live-action διασκευή του θρυλικού animated σόου που κυκλοφόρησε το 2005 στέκεται με σεβασμό απέναντι στην παράδοση. Είναι διασκεδαστικό, έχει ρυθμό, ταχύτητα, η δράση είναι καταιγιστική.

ΟΚ τέλειο δεν είναι, και μάλλον δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι. Κάποιες αστοχίες στο αφηγηματικό σκέλος, μαζί με κάποια αμφιλεγόμενα εφέ θα κάνουν σίγουρα τους hardcore φαν να στρέψουν το βλέμμα αλλού.

Σε γενικές γραμμές πάντως πρόκειται για μια τίμια και αξιοθαύμαστη προσπάθεια να αναβιώσει η μαγεία του πρωτότυπου υλικού. Ένα δίκαιο Νο1 στο Netflix, σκαρφάλωσε στην κορυφή με το που ανέβηκε στην πλατφόρμα. Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο φαντασίας που ιντριγκάρει, που σέβεται τους παλιούς οπαδούς και όπως όλα δείχνουν θα γεννήσει νέους (οπαδούς).

#2 One Day

Ένα love story από αυτά που ακόμα και καρδιά από πέτρα να έχεις, δεν μπορεί, θα σε κάνει να λυγίσεις. Γιατί κουβαλάει μέσα του πολλή αλήθεια, επειδή αποκλείεται να μη βρεις κάτι να ταυτιστείς, κάτι που θα σου θυμίσει πράγματα από τη δική σου ζωή, από τις δικές σου στιγμές (αγάπης, χωρισμού…).

Μια μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, πάτα ΕΔΩ για να τα διαβάσεις, τα χουμε πει αναλυτικά, με τα χαρτομάντηλα παραδίπλα και όχι επειδή είχε μπει ένα σκουπιδάκι στο μάτι…

#3 Can I Tell You A Secret?

Ένα creepy ντοκιμαντέρ, χωρισμένο σε 2 μέρη, αναφορικά με το cyberstalking με focus στην «άρρωστη» περίπτωση του Μάθιου Χάρντι μέσα από τις μαρτυρίες των θυμάτων του. Λεπτομερές, προσωπικό και τρομακτικό, δεν αμβλύνει καμία γωνία. Τα λέει όλα όσο σκληρά έγιναν.

Η ιστορία για τον άνθρωπο που έλαβε τη βαρύτερη ever ποινή φυλάκισης στη Βρετανία για stalking (90 μήνες) θα σε ταράξει βαθιά, θα σε κάνει να δεις τα πράγματα αλλιώς.

 «Οι ζωές τριών γυναικών αλλάζουν για πάντα όταν ένας αδίστακτος stalker παραβιάζει τους λογαριασμούς τους στα social media. Κι αυτές είναι λίγες από τα πολλά θύματά του» όπως αναφέρει το Netflix στο promo.

#4 House of Ninjas

Αγαπάμε Νίντζα διαχρονικά και χαιρόμαστε που βλέπουμε πως επιστρέφουν στη μόδα. Κοινό και κριτικοί έχουν αγκαλιάσει την ιαπωνική σειρά, αν ξεκινήσεις δεν μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις, ένας γλυκός εθισμός.

Το Netflix δείχνει πως έχει κρυφούς άσους στο μανίκι του. Αυτή η σειρά δεν ήταν στις «πολυαναμενόμενες», αλλά με τον τρόπο της, το «όλα για τη δράση» που κομίζει ως φιλοσοφία και την πάντα γοητευτική ιαπωνική κουλτούρα, κάνει τη δουλειά της κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

#5 Griselda

Σοφία Βεργκάρα ως «βαρόνη των ναρκωτικών» – ένα μεγάλο «ναι». Σε μυθοπλαστικό επίπεδο, μην παρεξηγηθούμε. Μια σειρά που αντέχει καιρό στο top 5 του Netflix και πολύ ορθώς, καθώς είναι πολύ προσεγμένη σε όλα τα επίπεδα.

Στην παράδοση του Narcos, έχει όλα όσα χρειάζεται για να σε κρατήσει, να σε κάνει να μένεις κολλημένος στην οθόνη όσο βλέπεις μια πραγματικότητα τόσο μακρινή από τη δική μας, αλλά και τόσο γοητευτική συνάμα (από… μακριά).