Στο Provocateur δεν θέλαμε να μιλήσουμε για Τιτανικό, Notebook, Notting Hill και τις υπόλοιπες τετριμμένες επιλογές που στοιχειώνουν την αποφράδα ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Είπαμε να πάμε παραπέρα από προφανείς επιλογές. Άλλωστε, οι ερωτευμένοι θα «γιορτάζουν» απόψε. Οι υπόλοιποι είμαστε που θα βιώνουμε μια ανέραστη βραδιά καρφωμένοι στο Netflix, το ERTFlix ή άλλες πλατφόρμες.

Αυθαίρετα, θα μπορούσαμε να σας προτείναμε ταινίες όπως τα Σφραγισμένα Χείλη ή το About Time, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως αυτές μπορούν να βρεθούν στους τηλεοπτικούς σας δέκτες.

Ψάξαμε λοιπόν να βρούμε ταινίες ή και επεισόδια σειρών στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες αυτήν την εποχή: Το Netflix και το ERTFlix. Να τι βρήκαμε…

Netflix

Αν θέλετε να κλάψετε… Μικρά Αγγλία

Υπόθεση: Η Όρσα, 20 ετών, αγαπάει κρυφά τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα, θέλει να φύγει από την Άνδρο και να μην παντρευτεί ναυτικό, οι οποίοι απουσιάζουν από την οικογένειά τους, όπως οι υπόλοιπες γυναίκες του νησιού. Η μητέρα τους, η Μίνα, η οποία έχει παντρευτεί καπετάνιο, αγνοεί τις επιθυμίες τους και τελικά παντρεύει την Όρσα με τον καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη, και τη Μόσχα με τον πλέον καπετάνιο Σπύρο Μαλταμπέ. Τα δύο ζευγάρια ζουν στο ίδιο σπίτι, το ένα στον πάνω και το άλλο στον κάτω όροφο.

Το ομώνυμο, best seller βιβλίο της αναγνωρισμένης συγγραφέα, Ιωάννας Καρυστιάνη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο σύζυγός της, ένας από τους καλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες της γενιάς του, Παντελής Βουλγάρης. Ένα οικογενειακό/coming of age δράμα που εκτυλίσσεται στην Άνδρο από την εποχή του μεσοπολέμου και ακτινογραφεί την ελληνική οικογένεια και τις κοινωνίες των μικρών πόλεων.

Αν θέλετε να γελάσετε… The Breaker Upperers (Καλέστε, Χωρίστε, Τελειώσατε) – 2018

Υπόθεση: Πριν από δεκαπέντε χρόνια, η Μελ και η Τζεν ανακάλυψαν ότι ήταν ταυτόχρονα ζευγάρι με τον ίδιο άντρα. Πικραμένες και κυνικές, έγιναν γρήγορα φίλες και δημιούργησαν το The Breaker Upperers, μια μικρή επιχείρηση που διαλύει ζευγάρια έναντι αμοιβής.

Στα τέλη των τριάντα τους, πλέον, η επιχείρησή τους ανθεί. Αλλά όταν μπαίνει στη ζωή τους ένας έφηβος, η Μελ αρχίζει να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και η φιλία τους τίθεται σε δοκιμασία.

Ναι, υπάρχουν εκείνοι οι λίγοι έρωτες που έχουν μείνει στην ιστορία, που έχουν γίνει τραγούδια και ποιήματα, που διαβάζονται από κάθε γενιά… Υπάρχουν όμως και οι φθαρτοί, οι επιπόλαιοι, που οδηγούν σε καταναγκαστικές σχέσεις. Εκείνοι που δεν μπορούν το δράμα ή τη βία ενός χωρισμού απευθύνονται στις δύο φίλες.

Μια κωμωδία για να περάσει αυτή η ημέρα όπως της αξίζει. Και όταν έχει τη σφραγίδα του Taika Waititi, ε δεν μπορεί, μια χαρά είναι!

Ένα σφηνάκι… κλασικό. Τα Φιλαράκια – Αυτό που ο Ρος και η Ρέιτσελ αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα – Σεζόν 3 – Επεισόδιο 15

Υπόθεση: Ο Ρος και η Ρέιτσελ αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από έναν ομηρικό καβγά. Όμως, ο Ρος φλερτάρει με μια άλλη γυναίκα στο τέλος της νύχτας, κάτι που φυσικά δεν πηγαίνει και πολύ καλά.Εν τω μεταξύ, η Φοίβη βγαίνει ραντεβού με έναν διπλωμάτη και η παρουσία διερμηνέα κρίνεται απαραίτητη.

Οι λάτρεις του Friends γνωρίζουν πως στο συγκεκριμένο επεισόδιο υπάρχει η μνημειώδης ατάκα που θα ακούγεται και θα εξηγεί μέχρι το τέλος της σειράς τη σχέση του Ρος με τη Ρέιτσελ: We were on a break!

The Office – Valentine’s Day – Σεζόν 2 – Επεισόδιο 16

Παρόλο που ο μετρ των πάρτι γραφείων, Μάικλ Σκοτ, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει τις επιδόσεις του υποκαταστήματος που διευθύνει -αλλά κατά λάθος λέει σε όλους ότι «συνδέθηκε» με τη Τζαν, οι υπόλοιποι πίσω στο Σκράντον παρτάρουν. Όλοι ζηλεύουν τη Φίλις, η οποία πήρε πολλά δώρα από τον φίλο της, ενώ η Άντζελα χαρίζει στον Ντουάιτ ένα μοντέλο του εαυτού του.

Απόλαυση!

ERTFlix

Για ρομαντικούς… Transit

Υπόθεση: Τα γερμανικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Παρίσι. Ο Γκεοργκ, ένας Γερμανός πρόσφυγας, δραπετεύει στη Μασσαλία την τελευταία στιγμή. Στις αποσκευές του φέρει τα έγγραφα ενός συγγραφέα, του Βάιντελ, ο οποίος έχει αυτοκτονήσει. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν ένα χειρόγραφο, επιστολές και βίζα από την πρεσβεία του Μεξικού. Στη Μασσαλία, μόνο εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν ότι θα φύγουν, έχουν δικαίωμα να παραμείνουν. Ο Γκεοργκ, υιοθετεί την ταυτότητα του νεκρού και αποφασίζει να παραμείνει εκεί.

Όλα αλλάζουν όταν ο Γκεοργκ ερωτεύεται την Μαρία, μια μυστηριώδη γυναίκα σε αναζήτηση του συζύγου της, ο οποίος θα την περίμενε στη Μασσαλία, για να διαφύγουν με βίζα στο Μεξικό.