Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και ως γνωστόν, από την Παρασκευή κανονίζουμε το πρόγραμμά μας. Κάνουμε μεγαλεπήβολα πλάνα που τελικά καταλήγουν με εμάς ξαπλωμένους στον καναπέ ολημερίς, κολλημένοι σε σειρές των streaming πλατφορμών, που μέσα στην εβδομάδα θέλαμε να δούμε, αλλά μας έφαγε μπαμπέσικα η καθημερινότητα. Πάντως και αυτού τους είδους η χαλάρωση δεν είναι καθόλου άσχημη και χρειάζεται πολλές φορές.

Στα καλά νέα της ημέρας, είναι πως όλες οι πλατφόρμες έχουν επενδύσει σε νέο περιεχόμενο και αρκετά ενδιαφέρον. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις σειρές. Γι’αυτό κι εμείς προτείνουμε εκείνες που αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου το καλοκαιρινό αυτό Σαββατοκύριακο. Αλκυονίδες μέρες, γαρ. 

Ακολουθούν οι καλύτερες σειρές για το Σαββατοκύριακό σου.

The Night Manager στο Ertflix

Βραβεύτηκε με τρεις Χρυσές Σφαίρες και είναι από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Το “The Night Manager” της Σουσάνε Μπίερ και πρωταγωνιστές τους Χιου Λόρι, Τομ Χίντλστον και Ολίβια Κόλμαν στριμάρει στο Ertflix, με 8 απολαυστικά επεισόδια. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, που γνωρίζει πολύ καλά πώς να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και να δημιουργεί καλοδουλεμένα βιβλία. 

Η υπόθεση της σειράς μας μεταφέρει στο Κάιρο, στο απόγειο της Αραβικής Άνοιξης. Ο Τζόναθαν Πάιν, δέχεται έκκληση για βοήθεια από την όμορφη Σόφι Άλεκαν. Ως ερωμένη του ισχυρού αλλά και επικίνδυνου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, η Σόφι έχει στοιχεία για μια συμφωνία όπλων που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταστολή της λαϊκής εξέγερσης. Αναγκασμένος να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, ο Πάιν έρχεται σε επαφή με έναν φίλο του στη Βρετανική Πρεσβεία. Οι πράξεις του, όμως, τον παρασύρουν, άθελά του, στον τρομακτικό κόσμο του αδίστακτου εμπόρου όπλων Ρίτσαρντ Ρόπερ.

Criminal Record στο Apple Tv+

Μετά τις σειρές Slow Horses, Ted Lasso και Hijack, είχαμε καιρό να δούμε κάτι πραγματικό καλό στο Apple Tv+, μια πλατφόρμα που δίνει ιδιαίτερη σημασία στις προσθήκες της. Επέστρεψε δυναμικά πάντως, με τη νέα αστυνομική σειρά “Criminal Record”, που χωρίς πολλά-πολλά σε κερδίζει από το πρώτο επεισόδιο. Δεν ξέρω αν φταίνε τόσο οι ερμηνείες -που είναι πολύ καλές by the way- όσο η υπόθεση, που παρουσιάζει έναν αληθινό κόσμο.

Γυρισμένη στο Λονδίνο, η σειρά του Πολ Ράτμαν εισχωρεί βαθιά στα κυκλώματα, στη νύχτα και στους διεφθαρμένους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει τον ρατσισμό στο σημερινό Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστορία του “Criminal Record” ξεκινά όταν μια γυναίκα καλεί σε βοήθεια την αστυνομία, από έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Η ίδια έντρομη δηλώνει πως ο σύντροφος της θέλει να τη σκοτώσει. Κάτι που έχει ξανακάνει, πριν χρόνια στην τότε κοπέλα του. Ωστόσο ένας άλλος εκτίει την ποινή του αντί για τον ίδιο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όλα παίρνουν το δρόμο τους. Είναι από τις σειρές με πολύ ωραία εικόνα σε πρώτη φάση, αλλά και από αυτές που σε κρατάνε χωρίς να χρειάζεται να πιάσεις κινητό κατά τη διάρκεια της ή να κάνεις οτιδήποτε άλλο.

One Day στο Netflix

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αφορμή για να δούμε ρομαντικές σειρές. Το πρόβλημα είναι ότι περισσότερος δεν έχουν να προσφέρουν αυτό το ‘κάτι’, αν και δεν είναι απαραίτητο να πρέπει όλες να ακολουθούν την ίδια πεπατημένη. Τέλοσπαντων μην σας τα πολυλογώ, το “One Day”, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στο Netflix αξίζει και με το παραπάνω. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του τρίτου μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Νίκολς, που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μια ρομαντική σειρά υπέροχη. 

Βρισκόμαστε στο 1988, όταν στις 15 Ιουλίου, η Emma Morley και ο Dexter Mayhew μιλούν για πρώτη φορά στην αποφοίτησή τους, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το επόμενο πρωί οι δρόμοι τους θα χωρίσουν, αλλά έχουν αποφασίσει πως την ίδια μέρα κάθε χρόνο θα την περνούν μαζί. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε.

A Killer Paradox στο Netflix

Πλέον έχουμε αγαπήσει τις κορεατικές σειρές και δη αυτές που έχουν μπόλικο δράμα, όπως την άρτι αφιχθείσα σειρά “A Killer Paradox” στο Netflix, με οκτώ επεισόδια. Σε σκηνοθεσία του Lee Chang-hee, βλέπουμε μια μαύρη κωμωδία που τα έχει όλα. Γι’αυτό και την κάνει αρκετά ενδιαφέρουσα.

Η υπόθεση ακολουθεί τον Lee Tang, έναν υπάλληλο νοτιοκορεατικού καταστήματος ψιλικών, ο οποίος δέχεται επίθεση από έναν πελάτη και, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, τον σκοτώνει κατά λάθος. Το πρώτο σου συναίσθημα είναι ο τρόμος για αυτό που έκανε. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει πως το θύμα ήτας ένας serial killer, οπότε νιώθει μια ικανοποίηση. Ένας λιγότερος. Τελικά όμως ο απλός υπάλληλος πιστεύει πως αυτό πρέπει να συμβεί και με άλλους, πράγμα που τον οδηγεί στο να γίνει κι αυτός ένας κατά συρροή δολοφόνος.