Ψεύτες να βγούμε, τηλεοπτικά η σεζόν δύσκολα θα μας χαρίσει απανωτές «πεταλούδες στο στομάχι». Κοιτώντας το νέο υλικό, το τι φρέσκο έρχεται δηλαδή, στο κομμάτι «νέες σειρές», βλέπεις πως τα πράγματα είναι μάλλον μαζεμένα. Και πού να αρχίσουν να φαίνονται στην πράξη οι συνέπειες της απεργίας που παρέλυσε το Χόλιγουντ επί μακρόν πέρυσι.

Δεν λέμε πως δεν υπάρχουν φουλ υποσχόμενα «πραγματάκια» σε σειρές. Ποσοτικό είναι το ζήτημα. Μία ή άλλη, το απομονώσαμε σε μια 6άδα που μοιάζει εγγύηση πως δεν θα μας απογοητεύσει, πως θα μας χαρίσει αυτό ακριβώς που ψάχνουμε για να ευφρανθεί η ψυχούλα μας.

Απαραίτητη επισήμανση: Βάλαμε μόνο καινούριες σειρές. Γιατί κατά τα άλλα, έχουμε συνέχειες, εκλεκτές, να περιμένουμε από σειρές: House of The Dragon (2η σεζόν), The Handmaid’s Tale (6η σεζόν), Bridgerton (3η σεζόν), The Rings of Power (2η σεζόν), What We Do In The Shadows (6η και δυστυχώς τελευταία σεζόν), The Boys (4η σεζόν), You (5η σεζόν), The Bear (3η σεζόν) για να αναφέρουμε μερικές εξ αυτών.

Βέβαια, στις σειρές που επιλέξαμε, υπάρχει και μία που είναι συνέχεια τυπικά, αλλά καθότι μιλάμε για αυτοτελείς σεζόν, είναι κάτι άλλο ουσιαστικά.

Οι 6 νέες σειρές που περιμένουμε πώς και πώς μέσα στο 2024

True Detective: Night Country

Μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο με του Fargo; Να βγάλει δηλαδή μια σεζόν που θα βαδίσει στα χνάρια της θρυλικής 1ης; Πάνω που είχαμε αρχίσει να χάνουμε την πίστη μας στο franchise;

Η σεζόν με ΜακΚόναχι-Χάρελσον ήταν ωδή στην καλή τηλεόραση και θεωρείται ήδη κλασική. Θα είναι πάντα σημείο αναφοράς και ένα τεράστιο βάρος (ή μήπως πρόκληση;) για όποιον επιχειρήσει να αναμετρηθεί μαζί της. Αυτή τη φορά το True Detective προσεγγίζει τα πράγματα από τη θηλυκή πλευρά. Μας βάζει επίσης σε μονοπάτια τρομακτικά, μεταφυσικά.

Οι ντετέκτιβ Λιζ Ντάνβερς (Τζόντι Φόστερ – ο μεγάλος «κράχτης») και Εβαντζελίν Ναβάρο (Κάλι Ρέις) κουβαλάνε ένα προβληματικό μεταξύ τους παρελθόν, αλλά καλούνται να το βάλουν στην άκρη προκειμένου να βρουν απαντήσεις στο γιατί μια ομάδα 8 ερευνητών σε σταθμό στην Αλάσκα εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος πίσω της. Με μόνο στοιχείο τη σύνδεση που προκύπτει με μια δολοφονία στην περιοχή.

Ως συχνά συμβαίνει, η ιστορία εξελίσσεται κάθε άλλο παρά ομαλά, τα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια στοιχειώνοντας έτσι τους πρωταγωνιστές, με ντεκόρ το παγωμένο σκοτάδι του αρκτικού χειμώνα…

* 16/1 (Nova Cinema)

Masters of the Air

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Όστιν Μπάτλερ και Μπάρι Κιόγκαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και μια μίνι σειρά που φέρει την υπογραφή των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς. Θέλετε περισσότερα; Μην είμαστε άπληστοι. Το σετ, στη θεωρία, είναι πλήρες.

Το μέγεθος της ανυπομονησίας ευθέως ανάλογο του καιρού που πήρε όλο αυτό για να ολοκληρωθεί. Το 2019 το πρωτακούσαμε, ύστερα ήρθε ο COVID και όλα πήγαν πίσω, πολύ πίσω. Επειδή το καλό πράγμα αργεί να γίνει; Σύντομα θα μάθουμε.

*26/1 (Apple TV+)

Mr. and Mrs. Smith

Είναι τόσο συνδεμένο με το πάλαι ποτέ Μπραντζελίνα ως project που πραγματικά δεν μπορούμε να δούμε πως θα ξεπεραστεί ως σκόπελος;

Αλλά η συγγραφική ιδιοφυία και η κωμική φλέβα του Ντόναλντ Γκλόβερ δεν είναι «μέσος όρος». Και για να το τολμά, σημαίνει πως πιστεύει ολόψυχα ότι βρήκε τον τρόπο να μας κάνει να αφήσουμε πίσω το κατασκοπικό δίδυμο των Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί. Έχοντας δίπλα του, συνοδοιπόρο, την Μάγια Έρσκιν.

«Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα μιλήσει στον κόσμο του σήμερα, γιατί πώς γίνεται σε αυτήν την εποχή της αφθονίας να νιώθουμε ολομόναχοι;», δήλωσε ο Ντόναλντ Γκλόβερ, προδιαθέτοντας μας για κάτι διαφορετικό από το original.

*2/2 (Amazon Prime)

Shogun

Ένα από τα πλέον αναμενόμενα new entries για το 2024 στο κομμάτι «σειρές». Βασισμένο στο best-seller μυθιστόρημα του Τζέιμς Κλαβέλ. Μέσα σε 10 επεισόδια μεταφερόμαστε στην Ιαπωνία του 1600, εν μέσω εμφυλίου πολέμου.

Η σειρά περιλαμβάνει διακεκριμένο ιαπωνικό καστ, γεγονός πρωτόγνωρο για αμερικανική παραγωγή. Το trailer είναι epic και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως μας περιμένει κάτι που θα αξίζει πέρα ως πέρα το χρόνο μας.

*27/2 (Disney+)

3 Body Problem

Δεν είναι απλή σειρά βιβλίων να διαβάσει κανείς, αλλά αν μπει στον scif-fi κόσμο που περιγράφει η πένα του Liu Cixin, η καρδιά του αιχμαλωτίζεται για πάντα. Εξ ου και η μεγάλη, διαχρονική επιτυχία.

Μπορεί άραγε όλο αυτό το feeling να αποτυπωθεί επί της οθόνης; Μια ιστορία που έχει τρεις διαφορετικές στιγμές (παρελθόν, παρόν, μέλλον), εξωγήινους και αναζήτηση βιώσιμης κατοικίας εκτός Γης;

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του 3 Body Problem. Οι δημιουργοί του Game of Thrones στο πρώτο τους «μετά», καλούνται να μεταφέρουν κάτι σωστά από την αρχή ως το τέλος. Ως το τέλος, ξαναλέμε και θυμώνουμε με αυτά που θυμόμαστε πως έκαναν στο πνευματικό παιδί του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (φταίει κι αυτός βέβαια, που… ξέχασε να γράφει). Αυτή τη φορά δεν έχουν καμία δικαιολογία, μιλάμε για κάτι ολοκληρωμένο ως έργο.

Το Netflix το πιστεύει πολύ το «Πρόβλημα των 3 Σωμάτων», όπως έχει αποδοθεί στα ελληνικά, και το έχει σημειωμένο στα βαριά του χαρτιά για το 2024.

*22/3 (Netflix)

Fallout

Post apocalyptic (εξελίσσεται 200 χρόνια μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο που σχεδόν εξαφάνισε την ανθρωπότητα), βασισμένο σε video game, ναι, ένα νέο «The Last of Us» αναζητούν οι παραγωγοί.

Πιθανότατα θα έχουν κάτι αρκετά κοντά σε αυτό, αφού όλα δείχνουν πως θα έχουμε να κάνουμε με μια σειρά που θα αντέξει το βάρος του hype. Δοσμένο με καυστικό χιούμορ και με έξυπνη σάτιρα της Αμερικής των 50s (είναι φουτουριστικό όσο και ρετρό) μας έχει κερδίσει πριν καν το «καλημέρα»…

*12/4 (Amazon Prime Video)

* Πηγή: Intronews.gr