Σιγά σιγά μπαίνουμε σε εορταστικό mood, μόλις περάσει και η Black Friday θα το νιώσουμε περισσότερο, αλλά στο Netflix δεν θα το γυρίσουμε τόσο άμεσα στα χριστουγεννιάτικα. Εν ευθέτω χρόνω. Ο Δεκέμβριος άλλωστε, είναι ένας μήνας που είθισται το Netflix να ανεβάζει τις ταινίες που θέλει να προωθήσει για τα Όσκαρ, με 3 πολλά υποσχόμενες ταινίες, παραγωγής του Netflix, να κάνουν πρεμιέρα.

May December

Ο Τοντ Χέινς συνεχίζει να περπατά στα γνώριμα του μονοπάτια, στα μοτίβα που μας έχει συνηθίσει με ταινίες όπως το Dark Waters ή το Carol και βάζει για ακόμα μια φορά στο μικροσκόπιο τη σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Εν προκειμένω, η Γκρέισι Γιου (Τζούλιαν Μουρ) και ο Τζο Γιου (Τσαρλς Μέλτον) δέχονται την επίσκεψη της Ελίζαμπεθ Μπέρι (Νάταλι Πόρτμαν), μιας ηθοποιού του Χόλιγουντ που μελετά την θυελλώδη σχέση του διάσημου ζευγαριού και πιο συγκεκριμένα μια πολύ ταραχώδη περίοδο της ζωής τους που τους οδήγησε κοντά στο διαζύγιο.

Η Ελίζαμπεθ αναβιώνει αυτές τις δύσκολες στιγμές, τις τοποθετεί σε ένα νέο πρίσμα και εισβάλει σε αυτή τη σχέση ωθώντας την στην κατάρρευση. Αντί να ερευνά για τον ρόλο της, διασαλεύει θαμμένες επιθυμίες, πάθη και θυμούς που καλύφθηκαν από τον χρόνο και την πίεση των μίντια.

Η ταινία θα ανέβει στο Netflix την 1η Δεκεμβρίου και για τις δύο πρωταγωνίστριες υπάρχει η αίσθηση πως θα διεκδικήσουν Όσκαρ.

Maestro

5 χρόνια μετά το A Star Is Born, ο Μπράντλεϊ Κούπερ επιστρέφει σκηνοθετικά, όντας φυσικά και πρωταγωνιστής, με το Maestro, μια βιογραφική ταινία για τον σπουδαίο Λέοναρντ Μπερνστάιν. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά για την ταινία και για τη μύτη του Κούπερ, που αυτό από μόνο του έχει δημιουργήσει μια προσδοκία για αυτό που θα δούμε.

Η πρεμιέρα του θα γίνει στο Netflix στις 22 Δεκεμβρίου.

Leave the World Behind

Η αλήθεια είναι πως το τρέιλερ δε μας έψησε τόσο πολύ, αλλά από την άλλη, σενάριο και σκηνοθεσία του Σαμ Εσμέιλ που έκανε το Mr. Robot είναι, με πρωταγωνιστές Τζούλια Ρόμπερτς, Ίθαν Χοκ και Μαχέρσαλα Άλι, οπότε πόσο λάθος μπορεί να πάει; Όλα γίνονται προφανώς, αλλά τα στοιχεία της ταινίας προκαλούν μια επιθυμία να τη δούμε.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που θυμίζει κάτι από το Us του Τζόρνταν Πιλ. Ένα ζευγάρι πάει για εκδρομή, στο σπίτι που μένουν δέχονται κυβερνοεπιθέσεις, ταυτόχρονα αριβάρουν δύο άγνωστοι και δημιουργείται ένα ψυχολογικό μείγμα που, σύμφωνα με όσα λέει ο δημιουργός, υφαίνουν τέτοιους συσχετισμούς που κανένα CGI δε θα μπορούσε να πετύχει. Μακάρι ο ενθουσιασμός του να είναι δικαιολογημένος.

Θα το δούμε στις 8 Δεκεμβρίου στο Netflix.

* Πηγή: Intronews.gr