Μπορεί το mood να μην είναι φθινοπωρινό (ο καιρός σίγουρα δεν θυμίζει και πολύ αυτή την εποχή), ωστόσο έχουμε αυτή τη διάθεση και την όρεξη να επενδύσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας, περιορίζοντας τις εξόδους. Να κρατήσουμε μια απόσταση από όλα και όλους και να κάνουμε cocooning βλέποντας σειρές, από αυτές τις αγαπημένες που τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Ούτε θρίλερ, ούτε εγκλήματα. Σειρές που μπορεί να βλέπουμε ξανά και ξανά, σαν μια γλυκιά απόλαυση. Όπως συμβαίνει με το Friends, που δεν θα το βαρεθούμε ποτέ.

Θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα που ακολουθεί με τις comfort σειρές, αλλά δεν είναι ότι σταματήσαμε να βλέπουμε και καθόλου τα Φιλαράκια, όλη την χρονιά. Γι’αυτό και προτείνουμε τις εξής, με τις περισσότερες να είναι διαθέσιμες και στο Netflix.

Gossip Girl

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που το Gossip Girl έκανε πρεμιέρα, με την αξέχαστη και χαρακτηριστική γυναικεία φωνή να μας λέει «welcome upper east siders» (και φυσικά xoxo, gossip girl) και την Σερίνα βαν ντερ Γούντσεν να επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και στην παλιά της ζωή. Της πλούσιας ζωής της, με όλα τα προβλήματα να τη συνοδεύουν. Στην ουσία, οι εύθραυστοι πρωταγωνιστές της σειράς, είναι όλοι τους πλουσιόπαιδα που γλεντάνε τη ζωή τους, ερωτεύονται, πληγώνονται και τελικά ωριμάζουν. Να αναγνωρίσουμε βέβαια πως ο καλύτερος ρόλος όλων ήταν αυτός του Τσακ Μπας. Από εξαιρετικά αντιπαθητικός, έγινε εξαιρετικά συμπαθητικός. Το Gossip Girl έχει όλα αυτά που θέλουμε τούτη την φθινοπωρινή εποχή: Φιλίες, έρωτες, λατρεμένα outfits και μπόλικη δόση Νέας Υόρκης. 

Brooklyn Nine-Nine

Από τις πολύ αγαπημένες σατιρικές σειρές που έχω δει ποτέ. Το Brooklyn Nine-nine είναι αυτή η ένεση που χρειάζεσαι για να ξεχαστείς από όλα όσα απασχολούν το κεφάλι σου, να χαλαρώσεις και να νιώσεις ωραία βλέποντας την. Είναι έξυπνη σειρά, γρήγορη, δεν προλαβαίνεις τις ατάκες για την ακρίβεια, με τρομερά λογοπαίγνια και με πολύ χιούμορ. Το αστυνομικό τμήμα του Μπρούκλιν στα καλύτερά του, που πάει την ένοια του «Αμερικάνου μπάτσου» σε άλλο επίπεδο. Αν δεν έχεις δει αυτό το έπος (με τόσο καταιγισμό προτάσεων είναι λογικό) και το έχεις παρατήσει στη λίστα με εκείνες που κάποια στιγμή θέλεις να παρακολουθήσεις, τότε ήρθε αυτή η στιγμή.

Gilmore Girls

Με ένα πράγμα μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα εδώ: Με την αγάπη των δύο πρωταγωνιστών με τον καφέ. Πίνουν το πρωί, πίνουν το μεσημέρι, πίνουν το βράδυ. Είναι και για εκείνες ένα βάλσαμο. Όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε κάνουν να ταυτιστείς με τις Gilmore Girls. Είναι μια σειρά ωδή στο bonding μητέρας και κόρης, που αποδεικνύουν πως μπορούν να είναι και οι καλύτερες φίλες, με τα πάνω τους και τα κάτω τους. Εφτά σεζόν περνάνε σαν νερό. Το ξέρεις φαντάζομαι. Το Gilmore Girls έσπασε πολλά στερεότυπα εκείνη την εποχή, με πρώτο και καλύτερο αυτό της «τυπικής» οικογένειας. Έξυπνο σενάριο και πραγματικά καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες. Μηδενός εξαιρουμένου.

How i Met Your Mother

Το 2005 συστήθηκε στο κοινό το How i Met your Mother, που συγκρίθηκε αμέτρητες φορές με το Friends, κυρίως γιατί και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με μια παρέα φίλων, που διατηρούν το δικό τους στέκι, και παλεύουν με τον έρωτα και την επαγγελματική αποκατάσταση. Σίγουρα η σειρά είναι εξαιρετική μέχρι την 6η σεζόν, με το απαραίτητο εκκεντρικό χιούμορ και τα inside jokes, όμως από ‘κει και έπειτα κάνει κοιλιά, αν και πάλι την παρακολουθείς με ευχαρίστηση. Όπως και να ‘χει, οι απόψεις διίστανται επί του θέματος. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνει κανείς για την αφήγηση του Μπομπ Σάγκετ, που η φωνή του την κάνει μαγική. H σειρά πάντως έδωσε ένα plot twist, που τουλάχιστον αξίζει να φτάσεις μέχρι το τέλος της. 

The Office

Η πάντα επίκαιρη σειρά, έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Εκτός από τα memes που στέλνουμε ο ένας στον άλλον με τον Μάικλ Σκοτ (τον υποδύεται ο Στιβ Καρέλ), το The Office είναι η ιδανική comfort σειρά για να ξεχαστούμε από όλα και να ταυτιστούμε με τη δουλειά και τη σχέση με τους συναδέλφους μας σε αυτή. Συμπάθειες, ανταγωνισμοί, σουρεάλ καταστάσεις και έναν διευθυντή που νομίζει πως έχει αίσθηση χιούμορ. Ή και όχι.

Big Bang Theory

Πριν 4 χρόνια τελείωσε το Big Bang Theory. Αν και μου φαίνεται λες και έχει περάσει μια δεκαετία για κάποιο λόγο. Η μακροβιότερη κωμική σειρά, μετά το Friends, δέχθηκε κριτικές για μισογυνικά και ομοφοβικά αστεία, αλλά ήταν η πιο δημοφιλής στην αμερικανική τηλεόραση. Έκανε όλους τους nerd, γαμάτους. Τοποθέτησε σε πρωταγωνιστικό ρόλο άντρες που δεν ήταν βγαλμένοι από εξώφυλλο περιοδικού, αλλά έξυπνοι και αστείοι. 12 σεζόν, με 279 απολαυστικά επεισόδια. ΥΓ. Ο Σέλντον ο πιο αγαπημένος χαρακτήρας που έχει περάσει ποτέ από την μικρή οθόνη.