Αν σου άρεσε το Bodies, η σειρά που βρίσκεται στο Νο1 του ελληνικού Netflix αυτή τη στιγμή, τότε έχουμε κι άλλες προτάσεις για να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο. Προτάσεις σειρών που εξίσου θα σε κάνουν να κολλήσεις, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει μια σύγχυση και μπρος-πίσω στον χρόνο, αλλά η υπόθεσή τους να παραμένει ενδιαφέρουσα.

Προφανώς δεν θα αναφερθούμε στο Dark ή στο Black Mirror, είναι σειρές που ενδεχομένως να έχεις παρακολουθήσει ή έστω γνωρίζεις τι παίζει, αλλά σε τρεις άλλες, που αν δεν τις ξέρεις, είναι η ώρα να τις μάθεις. 

Αναλυτικά οι τρεις σειρές που αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου, όλες από το Netflix: 

Equinox

Όταν είχε κυκλοφορήσει, το 2020 συγκεκριμένα, όλοι το αποκαλούσαν το νέο Dark. Βέβαια, το σενάριο του έχει λίγο από True Detective, από Stranger Things και από Κώδικα Ντα Βίντσι. Ένα σκανδιναβικό θρίλερ που χάρισε το Netflix, με αρκετή δόση φαντασίας, βασισμένο σε έναν μύθο της Δανίας.

Η ιστορία αφορά την ανεξήγητη εξαφάνιση μιας παρέας τελειόφοιτων μαθητών, το 1999. Η 9χρονη Άστριντ, μετά την εξαφάνιση της αδερφής της, υποφέρει από ψυχολογικά τραύματα, τα οποία με τα χρόνια σταματούν. Όμως το 2020 τα οράματα επιστρέφουν. Η ίδια, μετά και τον μυστηριώδη θάνατο του μοναδικού επιζώντα από το 1999, αποφασίζει να αναζητήσει την αλήθεια, ανακαλύπτοντας μια σκοτεινή αλήθεια που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Perfume

Μια σειρά γερμανικής παραγωγής, με πολλή σκοτεινή ατμόσφαιρα. To Perfume είναι μια σεζόν έξι επεισοδίων, επομένως θα τη δεις και θα τελειώνεις. Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς ξανά μαζί της. Είναι μια σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γερμανού συγγραφέα Πάτρικ Ζίσκιντ, που γράφτηκε το 1985.

Η ιστορία ακολουθεί τον αρωματοποιό Ζαν-Μπατίστ Γκρανουίγ, ο οποίος δολοφονεί γυναίκες και χρησιμοποιεί τη μυρωδιά του σώματός τους, προκειμένου να δημιουργήσει το απόλυτο άρωμα που σαγηνεύει όσους το μυρίσουν. Παρακολουθούμε την αστυνομική έρευνα, η οποία έπειτα από τον μυστηριώδη φόνο μιας τραγουδίστριας βρίσκεται στα ίχνη μιας παρέας παλιών φίλων, κάποιος από τους οποίους ενδέχεται να είναι ένας εμμονικός δολοφόνος παθιασμένος με τις ανθρώπινες μυρωδιές, που πειραματίζεται με τη δημιουργία ενός ακαταμάχητου αρώματος κατασκευασμένου απ’ αυτές.

Crime σειρά που ξεχωρίζει στο Netflix.

Dear Child

Όπως καταλαβαίνετε, οι Γερμανοί είναι καλοί στο να δημιουργούν μικρές σκοτεινές σειρές και το Dear Child στο Netflix είναι ακόμα μία. Προστέθηκε πρόσφατα στην βιβλιοθήκη της streaming πλατφόρμας, με τους θεατές να διχάζονται για το αν αξίζει ή όχι. Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ βιβλίο της Γερμανίδας, Ρόμι Χάουσμαν, της οποίας η φήμη εκτοξεύθηκε μετά την κυκλοφορία του.

Η ιστορία εδώ ακολουθεί μια υπόθεση αγνοουμένων 13 ετών, η οποία βγαίνει από το αρχείο και ανοίγει ξανά. Αφορμή στάθηκε μία άγνωστη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο σε ένα γερμανικό δάσος μέσα στη νύχτα. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στα έκτακτα περιστατικά έχουν πολλές ερωτήσεις. Μόλις αρχίσουν να μιλούν με το παράξενο κορίτσι που τη συνοδεύει στο ασθενοφόρο, αντιλαμβάνονται πως κάποια πράγματα δεν ταιριάζουν, με αποτέλεσμα το μυστήριο να γίνεται πιο βαθύ.

Τσέκαρε το στο Netflix το ΣΚ.