Κοιτάζεις μπροστά, εμφανίζεται η θάλασσα. Κοιτάζεις πίσω -ή γύρω σου-, εμφανίζεται το πράσινο των δέντρων που σε περιβάλλουν. Αλήθεια, πόσα resort μπορούν να προσφέρουν αυτό τον συνδυασμό; Για να μην μπλέξουμε με εικασίες και ερωτήματα που ψάχνουν για απαντήσεις, θα σας μιλήσουμε για αυτά που γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα. Τον συνδυασμό αυτό, τον προσφέρει το ολοκαίνουργιο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort.

Το νέο ξενοδοχείο με έδρα του την Χαλκιδική, βρίσκεται έξω από την Αγία Παρασκευή, ένα καταπράσινο χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, με πευκοδάση (το πράσινο που αναφέρθηκε στην εισαγωγή), ιαματικά λουτρά (φημίζεται η περιοχή) και μια παραδεισένια, ιδιωτική βοτσαλωτή παραλία ακριβώς από κάτω την οποία και επιβάλλεται να την επισκεφτείς είτε με τα πόδια είτε με τη βοήθεια των χαριτωμένων golf cars του ξενοδοχείου. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πεντάστερο καταφύγιο που δίνει νέα διάσταση στην έννοια της πολυτέλειας και ενσαρκώνει πλήρως το μότο της εταιρείας που ανήκει: «A Zeus experience», ως συνώνυμο της θεϊκής εμπειρίας. Ναι, καλά καταλάβετε, το Ajul είναι ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Zeus International Hotels & Resorts με τη Wyndam Hotels & Resorts, ιδίως στο εσωτερικό των δωματίων -171 στο σύνολό τους.

Φυσικά, σε αυτό το ονειρικό περιβάλλον με τις καταπληκτικές εικόνες, θα βρει κανείς μπανγκαλόου, σουίτες και τις μεγαλύτερες βίλες με ιδιωτική πισίνα οι οποίες είναι, πραγματικά, εντυπωσιακές -εκτός από ευρύχωρες. Με λίγα λόγια, το μπλε της πισίνας σου (το στοιχείο του νερού είναι έντονο, αφού εκτός από τις ιδιωτικές πισίνες θα βρεις και πέντε κεντρικές πισίνες), αυτή που θα αντικρίσεις μόλις ανοίξεις την κουρτίνα σου για το καθιερωμένο Instagram story, συναντάει αυτό της θάλασσας και του απέραντου ουρανού της Χαλκιδικής.

Υπάρχει όμως και η Infinity Pool, μια τεράστια πισίνα με ξαπλώστρες, ομπρέλες και poof για όσους επιθυμούν -πώς να το πούμε;- να κοινωνικοποιηθούν. Το τρίπτυχο της επιτυχίας, ένα τρίπτυχο που, μεταξύ άλλων, τονίζει το νόημα της πολυτέλειας: ιδιωτικότητα, αυθεντικότητα, μοναδικότητα, ευεξία, αναζωογόνηση, χαλάρωση, ηρεμία και ησυχία στην αγκαλιά της ανέγγιχτης φύσης. Αυτό δεν επιθυμεί κάποιος όταν επιβεβαιώνει την κράτησή του σε ένα resort;

Ναι, αυτό, αλλά στην περίπτωση του Ajul επιθυμεί πολλά περισσότερα καθώς καταφέρνει και συγκεντρώνει πολλά περισσότερα στοιχεία καλοπέρασης που, όταν γίνονται ένα, μετατρέπουν μία απλή διαμονή σε μία ξεχωριστή εμπειρία. Άλλωστε, το Ajul έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε μια περιοχή που από την αρχαιότητα ήταν ξακουστή για τα ιαματικά λουτρά της και τις υπόγειες πηγές της, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τις ρίζες του. Έτσι, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως, η επίσκεψη στο Ajul είναι, μεταξύ άλλων, ένα ταξίδι ευεξίας και αναζωογόνησης.

Και αυτό το ταξίδι ευεξίας και αναζωογόνησης προσφέρεται εντός του ξενοδοχείου, all-inclusive είναι άλλωστε όλες οι παροχές του. Στο Spa λοιπόν, εκεί όπου αξιοποιούνται τα ευεργετικά νερά, μαζί με φυσικές θεραπείες σε… Θα χρειαστείτε χαρτί και στυλό: Σε θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και τζακούζι, πλούσια επιλογή από θεραπείες, με ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ, σπάνια βότανα και αγριολούλουδα για να κάνουν τα μαγικά τους. Όλα αυτά, σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Αλλά πώς θα ήταν μια ολοκληρωμένη εμπειρία η επίσκεψη στο Ajul αν σε αυτή, δεν καταλάμβανε -μεγάλο χώρο είναι η αλήθεια- το φαγητό; Τρία ονόματα, τρία εστιατόρια: Θα ξεκινήσουμε με το Infinity, το κεντρικό εστιατόριο με την τεράστια τζαμαρία που σου επιτρέπει να «χάνεσαι» όσο τρως και κοιτάζεις τη θέα. Από εκεί ξεκινούσε η μέρα μας, με τον πλούσιο μπουφέ του πρωινού να περιλαμβάνει τα πάντα: αλμυρά, γλυκά και πολλές επιλογές για όσους δεν τρώνε κρέας. Το ίδιο ισχύει και για τον μεσημεριανό αλλά και τον βραδινό μπουφέ. Επιλογές υπάρχουν πολλές, που καλύπτουν όλα τα γούστα: μακαρονάδες, συνοδευτικά, σαλάτες, ψαρικά, «μαμαδίστικο» φαγητό, τα πάντα.

Στο Thimari, το οποίο φημίζεται για την ελληνική του κουζίνα, θα βρει κανείς μεσογειακά πιάτα με άριστες πρώτες ύλες, όπως φρούτα και λαχανικά από την εύφορη γη της Χαλκιδικής. Το ξακουστό μέλι της, τα ασυναγώνιστα ψάρια της, τα βότανα, τα μυρωδικά από τους καταπράσινους κήπους της δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Στο Ambrosia, στη μεγάλη βεράντα του ξενοδοχείου, περνάμε από την Ελλάδα στην Ιταλία καθώς μιλάμε για υπέροχη ιταλική κουζίνα με την παρμεζάνα και τα ντοματίνια -μεταξύ άλλων- να σου ανοίγουν την όρεξη από την πρώτη στιγμή.

Το κοινό χαρακτηριστικό και των τριών εστατορίων; Σε όλα, πρωταγωνιστούν οι local και farm to table προτάσεις, ανάμεσα στη μεσογειακή κουζίνα και τα τοπικά πιάτα. Λίγο πριν περάσετε σε κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό για όσους ψάχνουν την χαλάρωση στις διακοπές τους (στο ποτό αναφερόμαστε) αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Πάμε στο ποτό. Στο Ajul θα βρεις, φυσικά, premium ετικέτες, εκλεκτά αποστάγματα και τρία μπαρ για να δοκιμάσεις τα signature κοκτέιλ (μεγάλη ποικιλία) του resort με θέα τη θάλασσα. Και τα τρία μπαρ, σας περιμένουν για να κλείσετε ιδανικά το βράδυ σας ή και το μεσημέρι σας. Στο Ananas Pool Bar, για παράδειγμα, το μαγιό και η χαλαρή διάθεση επιβάλλεται.

Και το επόμενο πρωί, όταν η θέληση για άθληση ξεπεράσει τη θέληση για ξεκούραση, μπορείτε να επισκεφτείτε τα δύο γήπεδα τένις, το γήπεδο μπάσκετ, το γήπεδο beach volley, καθώς και ένα adventure park με κατάλληλες εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για δραστηριότητες όπως πύργος αναρρίχησης, mini soccer, τοξοβολία αλλά φυσικά και υπαίθριες δραστηριότητες (ποδηλασία, πεζοπορία), όπως και θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να αφήσετε την παιδικότητά σας ελεύθερη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Και μην ανησυχείτε για το πώς θα περάσουν τον χρόνο τους τα παιδιά (τα πραγματικά παιδιά) , υπάρχει παιδική πισίνα, kids club και παιδική χαρά. Επίσης, μην ξεχνάτε, μπορείτε να βρεθείτε ξανά στη θερμαινόμενη πισίνα για αποκατάσταση ή να κάνετε μασάζ αν νιώσετε κουρασμένοι μετά από τόση άσκηση.

Βέβαια, πώς θα νιώσετε κουρασμένοι όταν βρίσκεστε στον ναό της χαλάρωσης και της ευεξίας, θα αναρωτηθείτε. Λογικό, το ίδιο σκεφτήκαμε και εμείς. Αλλά ποτέ δεν ξέρετε, το beach volley είναι κάπως κουραστικό…

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, Αγία Παρασκευή, Δήμος Παλλήνης Χαλκιδικής, τηλ. 23740 47600
https://www.ajulresort.com/