Τίποτα, παιδιά, κάτι εβδομάδες μάς χωρίζουν από το καλοκαίρι. Πότε ήρθε ο χειμώνας, πότε φεύγει, χαμπάρι δεν πήραμε πάλι. Αλλά έτσι είναι ο χρόνος διάολε, περνάει γρήγορα. Σαν αστραπή. Ήδη, μάλιστα, οι πρώτες συζητήσεις στις παρέες για το νησί που θα περάσουν τις φετινές διακοπές έχουν γίνει, ενώ κάποιοι πιο προνοητικοί, έχουν κλείσει από τώρα διανυκτέρευση. 

Δεν θέλουμε να σε αγχώσουμε όμως, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας. Θέλουμε απλά να σου πούμε πως αν έχεις σκοπό να κλείσεις διακοπές στην Τήνο, τότε πρέπει να σπεύσεις. Το νησί έτσι κι αλλιώς βουλιάζει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει γίνει πιο mainstream και από το mainstream. Πόσω μάλλον όταν τα sites του εξωτερικού τα εκθειάζουν, όπως έκανε και ο Guardian.

Τήνος / Shutterstock

Η χώρα μας φημίζεται για την ομορφιά της, αλλά και την ποιότητα ζωής σε πολλές περιοχές της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Ελλάδα βρίσκεται συνέχεια στους top προορισμούς των τουριστών για το καλοκαίρι. Και πλέον κι εκείνοι ψάχνονται πολύ και επιλέγουν μικρά νησιά ή γραφικά, αντί της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Νάξου. Όπως, επίσης, τυχαίο δεν είναι που γράφονται άρθρα και άρθρα για τα νησιά μας, έχουν την τιμητική τους.

Τελοσπάντων για να μην μακρυγορούμε, σε πρόσφατο άρθρο που δημοσίευσε ο Guardian, ασχολείται με την Τήνο. Συγκεκριμένα αναφέρει πως σε αντίθεση με τη θορυβώδη Μύκονο, που είναι γειτονάκια, η Τήνος είναι γνωστή για τα χαλαρά καφέ-μπαρ, το καλό φαγητό αλλά και τα γραφικά και όμορφα χωριά. Σε αυτό το τελευταίο, επιβεβαιώνουμε. 

Μάλιστα, παροτρύνει τους αναγνώστες να επισκεφθούν την Τήνο τον Μάιο, που έχει απόλυτη ησυχία προσφέροντας τους μια γαλήνια απόδραση από τους καθημερινούς έντονους ρυθμούς. Στο νησί, συνεχίζει, ο χρόνος επιβραδύνεται, δίνοντας έτσι στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν και με το παραπάνω την φυσική ομορφιά του νησιού. 

Στο άρθρο, αναφέρεται φυσικά και η θαυματουργή εκκλησία της Τήνου, τόπος προσκυνήματος με βαθιά πνευματική σημασία, αλλά και τα γραφικά χωριά της που βρίσκονται διάσπαρτα στο τοπίο, απομεινάρια της βενετσιάνικης επιρροής, με τα περίτεχνα καμπαναριά και τους μπλε τρούλους των εκκλησιών τους.