Καταγάλανα ή και γαλαζοπράσινα νερά, αχανείς αμμουδερές παραλίες ή με βότσαλο, κοσμικές ή πιο prive για εκείνους που αναζητούν ξεκούραση και ηρεμία, με λευκά κατακόρυφα βράχια και κρυμμένες σπηλιές, αυτές είναι οι μαγευτικές παραλίες του Ιονίου που πρέπει να επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι. Είναι σίγουρο ότι η άγρια ομορφιά τους θα σε μαγέψει!

Κέρκυρα

Στα νότια του νησιού, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται η Ισσός, μία απίθανη αμμουδερή παραλία που πίσω της απλώνεται ένα πανέμορφο κεδρόδασος. Τα νερά είναι διάφανα και την προτιμούν κυρίως λάτρεις του surf και του kite. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, ενώ υπάρχει και αρκετός χώρος για να απλώσετε τη δική σας πετσέτα.

Πίσω από την παραλία, βρίσκεται και η λιμνοθάλασσα των Κορισσίων, προστατευμένη περιοχή Natura που αξίζει να περπατήσετε μέχρι εκεί. Επίσης, βρίσκεται πολύ κοντά με τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου που έχει πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ και ποτό για μετά τις βουτιές. Αν μείνετε μέχρι αργά θα απολαύσετε και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Το Καστέλι, από την άλλη, είναι μία μικρή απομονωμένη παραλία με συγκλονιστικά καταγάλανα νερά και λευκά βότσαλα, κάτω από το Αγγελόκαστρο στα δυτικά της Κέρκυρας πολύ κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα. Πίσω της υψώνονται επιβλητικοί λευκοί βράχοι. Δεν υπάρχει κάποιος δρόμος για να φθάσετε εδώ. Μπορείτε να την απολαύσετε μόνο με σκάφος. Υπέροχη παραλία και η Γλυφάδα, με τη χρυσή άμμο και τα τέλεια νερά.

Πίσω απλώνεται ο οικισμός αλλά και αρκετό πράσινο που την κάνει ακόμα πιο όμορφη. Beach bar, ξαπλώστρες και ταβερνάκια θα τα βρείτε όλα εκεί. Η Παλαιοκαστρίτσα, με το μοναδικό της περιβάλλον, το μπόλικο πράσινο και τα ψηλά βράχια, κρύβει επίσης όμορφες παραλίες όπως η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Σπυρίδωνας, τα Πλατάκια και το Αμπελάκι. Είναι οργανωμένες και δίνουν τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

 

Κεφαλονιά

Ο Μύρτος θεωρείται η καλύτερη παραλία του νησιού και μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν την έχω πετύχει σε καθόλου καλή φάση, ωστόσο δεν μπορώ να μην τη βάλω. Βλέποντάς τη από ψηλά αδημονείς να βουτήξεις στα καταγάλανα νερά της. Είναι οργανωμένη, ωστόσο έχει αρκετό χώρο και για όσους επιθυμούν να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό.

Ο Πλατύς και Μακρύς Γιαλός που βρίσκονται στο Αργοστόλι έχουν απίθανη χρυσαφένια άμμο και υπέροχη θάλασσα. Είναι πλήρως εξοπλισμένες και μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ. Το μπόλικο πράσινο στο φόντο χαρίζει έξτρα πόντους.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews.gr