H διάσημη παραλία «Ναυάγιο» με τη μαγευτική θάλασσα, θα παραμείνει κλειστή και αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επισκέπτες θελήσουν να επισκεφθούν το όμορφο αυτό σημείο του νησιού, θα χρειαστεί να το κάνουν με όρους, τους οποίους εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.Σύμφωνα με αυτούς τους όρους, οι επισκέπτες μπορούν να είναι μόνο πάνω στα πλοία, σε απόσταση και χωρίς να πατήσουν το πόδι τους στη διάσημη παραλία, ούτε καν να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά του κόλπου. Φυσικά, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να φωτογραφήσουν το σημείο από απόσταση, καθώς απαγορεύεται στα πλοία, που μπορούν να μείνουν μέχρι 20 λεπτά εντός του όρμου χωρίς όμως να ρίξουν άγκυρα, να προσεγγίσουν την παραλία και τα πρανή.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ αναφέρεται:«Καθορισμός ορίων ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης εντός της οποίας επιτρέπεται αποκλειστικά η προσέγγιση κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου στον Όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου.

Ι. Η είσοδός τους εντός των ορίων της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης στον όρμο «Ναυάγιο» θα διενεργείται από το βόρειο άκρο του όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου προς το νότιο άκρο για να εξέλθουν αυτού.

ΙΙ. Ο μέγιστος χρόνος προσέγγισης τους εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης από την είσοδο τους στον όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου θα είναι είκοσι (20) λεπτά της ώρας.

ΙΙΙ. Από ώρα 08:00 έως 15:30 έκαστης ημέρας επιτρέπεται η ταυτόχρονη προσέγγιση συνολικά δεκαπέντε (15) πλωτών μηχανοκίνητων ή μη μηχανοκίνητων μέσων εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου, εκ των οποίων τα δέκα (10) θα είναι Ε/Γ-Τ/Ρ και Ε/Π-Τ/Ρ τα δε υπόλοιπα πέντε (05) θα είναι πλοία/σκάφη λοιπών κατηγοριών (ιδιωτικά πλοία/σκάφη αναψυχής, εκμισθούμενα σκάφη/τ/χ αρ. 38 ΓΚΛ – 20 ΓΚΛ) και μη μηχανοκίνητα μέσα».